Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mozaik csembe van a konyhába...

Mozaik csembe van a konyhába azt szeretném lefóliázni. Lehetséges?

Figyelt kérdés

Mivel tudom kiegyenesíteni a sok kis mélyedést. Plusz van pár fúrás által keletkezett luk is benne azt mivel tudnám eltüntetni?

Lattam videokon hogy szekrény ajtók fóliázásánál is a fogantyú helyet betömik ha más fogamtyút raknak vissza. Azt mivel csinaljak?

2020. máj. 4. 00:52
 1/9 anonim ***** válasza:

Azt, gondolom én fagittel, de nem hinném, hogy csempére is ez kellene neked. :) Én fugázóval hoznám síkba az egészet. (fugázóanyag, hosszú glettvas) Mindenesetre árban egyébként nem feltétlen olcsóbb a történet a csempénél, azaz annál, ha újraburkolod. Ennek előnye inkább a gyors munka. Létezik 3D-s (PVC) falburkolat is, annál a sima fal sem feltétel. Az még gyorsabb lehet bizonyos helyzetekben, pl. a tiédben is.

[link]

2020. máj. 4. 07:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha fóliázod, ott minden hepe-hupa látszani fog. Ha pultvilágítást kapcsolsz, akkor mégjobban. Inkább burkold valamivel, az előnyösebb.
2020. máj. 4. 08:34
 3/9 anonim ***** válasza:

Tegyél rá a legvékonyabb gipszkartonból, vagy plexi lapot és azt fóliázd le!

[link]

2020. máj. 4. 11:26
 4/9 A kérdező kommentje:
A falburkolatot tűzhely mögé lehet tenni, nem olvad meg?
2020. máj. 4. 11:39
 5/9 anonim ***** válasza:

3-as vagyok

A tűzhely mögé minek?

Ha olyan a hő, akkor elsőnek a fólia fog megolvadni, megégni, összezsugorodni, mert az is műanyag alapú.

2020. máj. 4. 14:40
 6/9 anonim ***** válasza:
Inkább fesd le vagy tegyél fel helyette valami plexit/falapot/fémlapot. Fóliázni nem jó ötlet, az összes egyenetlenség feltűnőbb lesz.
2020. máj. 4. 15:57
 7/9 A kérdező kommentje:

3as.

A tűzhely mögött is ott van a mozaik csempe amit elszeretnék takarni mert nem tetszik és tele van furkálva lukakkal. És hogy egységes legyen ezért oda is olyan valamit szeretnék rakni mint a konyha többi részére.

2020. máj. 4. 21:14
 8/9 anonim ***** válasza:
Nálam a főzőlap mögött is fólia van. Nem olvadt meg, pedig a főzőlap gázos és a két nagy gázrózsa van közelebb a falhoz, de legfeljebb ha félted, akkor, amíg főzöl, addig mögé raksz egy tepsit.
2020. máj. 5. 06:35
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A lyukakat és a fugát szerintem már kb. ugyanannyi meló kiegyenlíteni, mint leverni az egészet és leglettelni vagy mással eltakarni. Ha meg csak fóliát raksz rá, az nagyon ronda marad, sőt még feltűnőbb is lesz a sok hiba, mint a csempén.

Szerintem ezek a fali panelek a legjobbak, mert egyszerűen felrakható, sok helyen, pl. Ikeában is lehet kapni, persze drágább, mint a fólia. Van üveg, réz, kő, fa, mintás... Pár csavarral lehet felfogni az egészet. Vagy bemész valami lapszabászatba vagy üvegeshez és ott is vágathatsz neked tetsző anyagot a neked tetsző méretre és formára. Talán a meglévő csempére is esetleg fel lehet rakni, de lehet, az már túl vastag.

Vagy, mint írtam, lefestheted a csempét. Ehhez csak a lyukakat kell betömni (mestertapasz), a fugát nem, és speckó festéket választani (pl. Otex). Találsz róla több tutorialt a neten, folyékony csempe és hasonló neveken. Úgy fog kinézni, mintha más színű csempe lenne fent a mostani helyett. Viszont azért ez sérülékenyebb, tehát mosni lehet szivaccsal, mosószerrel, de a dörzsölést, karcolást nem fogja bírni. Mondjuk azt a fólia sem bírja.

2020. máj. 5. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!