Nem jó az érintésvédelmi relém?
Az éritésvédelmi relét, a szabályok szerint, havonta kell tesztelni a rajta levő T nyomógombbal. Lehet másképp is, de szerintem inkább hívj egy szakembert.
Az érzetküszöb jóval kisebb mint 30mA, úgy 0.5mA tól. A görcsöt már 10mA tud okozni. Ebből következően a 30mA sok és az AVK nem mindenható. Igaz 0,2 sec alatt kapcsol.
Az AVK lévő gomb csak a műszert teszteli, a megfelelő védelem ellenőrzéshez ez nem jó. Ezt a végponton próbálhatod. Házilag próbalámpával 10w sima izzó, (esetleg5w) a fázis és föld közé érintve, le kell oldatnia. Áramerősséget számolhatod, de úgy 27mA tól le szoktak kapcsolni.
Azért nem kapcsolt le,mert nem rajtad és a hálózati védőföldelésen ment át az áram,hanem rajtad keresztül a földre.Tehát így a fi-relé nem kapott áramot.Ha markoltad volna a bojlert és úgy ráz meg,de szigetelt bakancsban szigetelésen állsz,akkor leoldott volna.Ha benyúlok a konnektor fázisába,de nem érintem a védőföldet,akkor is megb,de nem old le,mert nem érintem a konnektorban védőföldet.Ugyanis erre van kötve az érzékelője.
Ha ezt nem tudod,akkor inkább ne bszkódj a villanyszereléssel,mert valami nagy baj lehet még Mekkelek.
#4 inkább ne szóltál volna hozzá. Tömör f@$zság amit ide összehordtál.
Gyulám az elektronok még mindig a föld alatt másznak vissza az alállomásba? Ezer éve nem láttalak itt! De most legalább a hozzászólásod mellé tudok állni,bár az NDK fosokkal kapcsolatban nem osztom a véleményed mert 10ből 3at az próba után soha többé nem lehet felkapcsolni. Fi relé próbának viszont tökéletes a nulla föld összeérintés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!