Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Radiátorok esetén mit jelent...

Radiátorok esetén mit jelent a nevében a K betű (pl: 22K 600x1800)?

Figyelt kérdés
2020. márc. 9. 18:10
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Egy ismerősnél (volt bnőm) úgy van a kondenzációs gázkazán füstkivezetése (ami egyben az égéshez szükséges levegőt is bevezeti), hogy a kazán mellett egy kb félméteres cső megy ki a falból (vízszintesen) aszem a vége talán ferdén van levágva, hogy az eső ne essen bele...lehet, hogy parapetnek hívják, de nem biztos. Nincs lezárva a vége ráccsal, mint a tipikus régi parapeteknek, hanem szabadon csővég (pontosabban csőben cső. A külső csőgyűrűben szívja be a levegőt, a belső csövön viszont fújja ki az égésterméket (füst...de nem is látható, csak hallható....max. egy kicsit olyan gőzféle.Tulképpen ez maga a kondenzáció (ha jól rakom össze a lényeget), hogy akimenő forró füstcső körül (a csövön kívül, ellentétes irányban) áramlik be az égéshez szükséges levegő, és a belső cső külső falán megtörténik a hőátadás - vagyis a kiáramló forró füst felmelegíti a beáramló hideg levegőt...amivel csökken az energiaveszteség
2020. márc. 13. 15:38
 12/18 A kérdező kommentje:
bocs' az kimaradt, hogy agázóra-szekrényt én fizetem. A házban viszont nem kellett volna neki szekrény. Most egy ilyen szekrény 10 - 40 ezer....gondolom, nem a 10-est fogják felrakni....
2020. márc. 13. 15:42
 13/18 A kérdező kommentje:
a "csövön kívül" úgy értem, hogy a belső csövön kívül, a külső csőben ('cső-gyűrű)
2020. márc. 13. 15:45
 14/18 anonim ***** válasza:

Beszélj egy épületgépész tervezővel, hogy egyáltalán engedélyezik nálatok.

Úgyis mindenhez kell terv.

Ő kimegy megnézi, és elmondja a lehetőségeket.

2020. márc. 13. 16:26
 15/18 SzeretekSzarni válasza:
0%

A ká a koronavírust jelenti. Dobd ki azt a radiátort, ha nem akarsz megfertőződni.

Szívesen

2020. márc. 14. 08:43
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm - ez egy ęrdekes új szempont, hogy: nálam engedélyezik- e egyáltalán (?) Pl. mikre gondoltál, hogy ez felmerült benned.. milyen dolgokért, állapotért mondhatják, hogy nem engedélyezik?
2020. márc. 14. 09:36
 17/18 anonim ***** válasza:
Pl. Közel a szomszéd, helyi rendelet, stb.
2020. márc. 14. 10:14
 18/18 A kérdező kommentje:
Köszi...Hát, eek talán nem akadályoznának...viszont a falsarkokban, főleg a plafon - oldalfa tali -nál vékony repedések vannak (stukatóros a ház). Rég volt már meszelve, (16 éve - akkor vettem a házat (sok évet nem is laktam benne - csajoknál laktam) (szerintem ha végigmeszelném, az megoldaná a repedések ügyét (amúgy is időszerű lenne a meszelés mindenhol) (időm is lesz rá, mert legalább még 7 hónap, amire vállalták, hogy behozzák a csonkot a telekre...)
2020. márc. 14. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!