Mennyire nehèz ès költsèges egy sima cirkó vaillant gázkazánt használati melegvíz előállításra bővíteni?
Ilyet senki sem csinál.
Olyat kell venni,amely meleg vizet is csinál.
Szerintem félre tájékoztattak .
"Ilyet senki sem csinál.
Olyat kell venni,amely meleg vizet is csinál.
Szerintem félre tájékoztattak ."
Ha már egyáltalán nem értesz az épületgépészethez, butaságokat ne irkálj.
77 es te sem vagy 1 fűtés,vagy kazán szerelő,az tuti.
Ilyen munkákat csak pancserok végeznek el.
Az ilyen öszvér megoldásokat,kazánbeszereléskor nem is engedélyeznek,gáztervben ilyen nem lehet.
Jelenleg a kondenzációs kazánok kazánok dolgoznak a legjobb hatás fokkal.
A gáz szolgáltató,és a katasztrófa védelem bármikor végezhet ellenőrzést,és akkor van a nagy bukta .
Szerintem kérdező nem értelmezted jól mit mondott a márka képviselet.Ezért nem vállalnak ilyen munkát .
Ha nekem nem hiszel, írd be ezt a google keresőbe: gázkazán indirekt tárolóval.Megnézed a képtalálatokat, és máris láthatod hogy anélkül irkálsz egy témáról hogy bármiféle fogalmad lenne róla.
Üdv ! (egy gázkészülék szerelő)
Hm, köszönöm az eddigieket. Most az a helyzet, hogy a lakásban, amit vettem, az említett gázkazán van (pár èves, tökèletes, de nyílt ègèsterű), plusz van egy 40 literes bojler. Most vagy cserèlem a bojlert nagyobbra, vagy átszerelem a kazánt az említett módon, vagy cserèlem kombi kondenzációsra. Utóbbi a saját kèmènnyel a legdrágább, ezèrt lenne szimpi a 2-es megoldás.
A márkaszervíz azt mondta, hogy kivitelezhető, de akkor talán szabálytalan, ezèrt nem csinálják ők? Lehet.
Köszönöm az eddigi válaszokat, várom mèg ha valakinek van vèlemènye, ötlete.
Először is a gáztervnek semmi köze ahhoz, hogy a kazán lakást, indirekt tárolót, vagy birka akolt fűt.
Két megoldási lehetőség van.
1.)
A kazánod gyárilag elő van szerelve indirekt tároló fűtésére. Azaz van benne egy váltószelep és az elektronikája tudja kezelni a tároló hagyományos termosztátját vagy NTC szondáját. Ebben az esetben a kazánod alján van két csővég ami valamilyen módon össze van kötve. Pl.: Flexibilis csővel. Ez lesz a tároló fűtés előremenője és vissza térője.
2.)
Sima fűtőkazánod van.
Ebben az esetben a kazán fűtési előremenő vezetékébe be kell építeni egy háromjáratú motoros szelepet.
A tároló hőmérséklet érzékelője működteti a váltószelepet és zárja a kazán (szoba)termosztát áramkörét is.
Ezt bármelyik fűtésszerelő és villanyszerelő megoldja neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!