Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Egy 50 négyzetméteres panel...

Egy 50 négyzetméteres panel lakásnak mennyibe kerül az átvezetékelése +10 konnektor kiépítésével? Vésni is kell.

Figyelt kérdés
Kaptam egy árajánlatot és nem akarom elhinni...
2020. febr. 20. 11:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
75 nm házunkban csináltunk idén teljes villanyhálózat felújítást, vezetékcsere, új konnektorok, kapcsolók stb. Még nincs kész, de már vezetékre elment 100 ezer úgy, hogy kedvezményünk van ismerős által, a konnektorokból, kapcsolókból megpróbálkoztunk olcsóbbal, de aztán vehettük a drágábbat ami jó is, azokra is ráment egy csomó pénz, + a trutyi ami benntartja a falban, kismegszakítók stb, és még nincs is kész. 150 biztos elment már rá, munkadíj nálunk 0, mert a férjem és a barátja csinálta meg, egyik hobbi, másik szakképzett villanyszerelő. El tudom képzelni, milyen sokba kerülhet, ha valakinek mindent egy felkért szakember csinál. Időben is rengeteg munka, és anyagban sem kevés.
2020. febr. 20. 12:06
 2/14 anonim ***** válasza:
78%

Sajnos 600-800ezer Ft-ot kérnek érte, 1 hetes munka.

Én is azon gondolkodom, hogy fölállok az íróasztal mellől, és nekiállok villanyszerelő munkákat bevállalni.

2020. febr. 20. 12:46
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Budapest?

Mi olyan 4-500ért csináljuk általában, + mérőhely kiépíése külön pénz, + majd a szerelvényezés 70-100k.

Az a baj, hogy ha olyan panel, ami nincs lecsövezve, ott számolni kell azzal, hogy 1 gép tönkremegy alsó hangon. + 3-4 véső is, darabja 4k.

2020. febr. 20. 13:03
 4/14 anonim ***** válasza:
73%
2,5 éve 300.000 forint + anyagktg volt 56 nm-en.
2020. febr. 20. 13:11
 5/14 qkker1 ***** válasza:
73%
Alsó hangon 500 E a vésés, 100 E a statikus, amit szeretnek kihagyni, de panelt qrvára nem ajánlatos vésni /főleg a födémet/, statikai vizsgálat nélkül, plusz anyag, szerelvény, szerelvényezési árak.
2020. febr. 20. 13:47
 6/14 anonim ***** válasza:
20%

statikust hívni :'DD

Arra a fél cm-re, amire az mm-falvezetéket bevésed(de kitéped a régi alut, és befér a helyére, minimális véséssel) meg azt a pár 4cm mély szerelvénydobozt, megnézném ki hív erre statikust.

2020. febr. 20. 13:50
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Akkor a 690 ezer forintos munkadíjon ne legyek kiakadva?!

Hát ez nagyon elkeserítő!

2020. febr. 20. 13:53
 8/14 anonim ***** válasza:
45%

az szerintem / villanyszerelőként / már a lehúzós ár.

Ha kicsit bővebben leírod, miket kérsz pontosan, megmondom mennyi a reális ár.

Anyagra mennyit mondott? Egy panellakás anyagköltsége ( tábla, vezetékek, gipsz, dobozok stb = nagyon max 70k, mérővel 110k).

2020. febr. 20. 14:00
 9/14 A kérdező kommentje:

8, köszönöm! Megpróbálom leírni.

Különben én azt gondolom, hogy azért mondott ennyit, mert nem akarja megcsinálni, csak ezt kellemetlenebb lett volna közölni.

Egy 60-as években épült panel lakásról lenne szó. Minden kiállás (azt hiszem így hívják:)) maradna, azokon kívül kellene még legalább 10 helyre konnektor. pl.: konyhába, szobákba, erkélyre. Lesz 1 klíma, 2 beltérivel a 2 szobában. 2 helyre kértem TV kiállást is, ami most nincsen. Nyilván ki kéne cserélni a biztosítéktáblát is.

Így hirtelen ennyit tudok a munkáról mondani.

Köszi, ha írsz egy reális számot.

2020. febr. 20. 14:09
 10/14 anonim ***** válasza:
45%

Kb pont ugyan ilyet csináltunk pár hónapja:

Munkadíj: 480

Anyagköltség: 120 (és itt rávolt hagyva pár tizes)

Én azt mondom neked, hogy keress másikat, főleg ha látod rajta, hogy kedve sincs hozzá, akkor képzelheted milyen melót csinálna

2020. febr. 20. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!