Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Hogy lehet cserélni az olyan...

Hogy lehet cserélni az olyan wc csészét ami betonra van ültetve?

Figyelt kérdés
Egy 50-es években épült tégla társasházról van szó, próbáltuk felszedni a csészét de csak billeg és nem akar feljönni. A csavarok helyett betonnal volt tele a lyuk tehát biztos betonra ültették annak idején. Ilyenkor most szét kell törni a csészét vagy mi legyen?
2020. febr. 2. 12:50
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ja és hogy fogom az újat a helyére rakni ha ott van egy betondarab? Nem tudom elképzelni.
2020. febr. 2. 12:52
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

Vésővel leütöd a betondarabot, így kialakítod a sík felületet, az újat meg némi tömítőanyag társaságában ráülteted a lefolyócsőre.

De lehet improvizálni is, ha szükséges..

2020. febr. 2. 12:55
 3/12 anonim ***** válasza:
89%
Egy vésőgép segítségével. Mondjuk ha már ezért kérdést kellett kiírnod, kétlem hogy egy csésze beállítás-beépítés menni fog.
2020. febr. 2. 13:02
 4/12 mindentudó99 ***** válasza:
71%
Mégis hogy ? Hát szétvered az egészet. A betont felvésed.
2020. febr. 2. 13:03
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Lyukakból kivésed szépen a betont és akkor kifog jönni. Ha nem akkor verjétek szét a komplett wc-t nem kell az egészet elég csak a talpazatát. Gondolom nem akarjátok máshova beépíteni akkor úgy is mindegy neki.
2020. febr. 2. 13:30
 6/12 A kérdező kommentje:
Nő vagyok tehát nem nagyon értek a dologhoz. Azt nem tudjátok esetleg hogy szerelő ezért a komplett cseréért mennyit kérne?
2020. febr. 2. 14:24
 7/12 mindentudó99 ***** válasza:
90%
Biztos nem keveset 30 at biztos elkérnek. De ehez egy ügyesebb férfi is elég. Nincs ilyen a baráti körben?
2020. febr. 2. 15:36
 8/12 A kérdező kommentje:
Sajnos a párom sem egy ügyes kezű. Kettőnk közül én vagyok az aki neki áll mindennek.
2020. febr. 2. 17:14
 9/12 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Részvétem!
2020. febr. 2. 17:54
 10/12 anonim ***** válasza:
73%

Űgy tűnik, most már semmi se fogja, mert mozog, mint mondod, ezek szerin lecsavarozva se volt, erre utalnak a csavar helyén a beton tömések.

Ami fogja, az a lefolyócsőhöz tömítéskén/ragasztóként funkcionáló anyag.

Ez lehet sziloplaszt, de talán csak beton, mert úgy tűnik, mintha csak az lett volna "kéznél".

Ebben a szituban, hogy ne sérüljön maga a lefolyó cső, össze kell törni a csészét és szépen nyilván darabokban leválasztani a csattlakozó részét a lefolyóról.

Vigyázz, ne potyogjon bele semmi töredék.

Amint lehetőség van rá bele kell tömni egy rossz felmosót, kéztörlőt, hogy ne essen le semmi.

Átmeneti időre bűzelzásónak is jó.

Azztán szépen lepucolni a felüleletet, sziloplaszttal megkenni és helyretenni.

Aztán a lábazatot is körülkenni szilplaszttal (lehet a talpát is bekenném) és jó napig nem szabad ficánkolni rajta.

Ezeket gondold át hogy nekifogsz-e?

2020. febr. 2. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!