Hogy csináljak kedvet páromnak a felújításhoz?
Sehogy, hagyd a romantikus álmokat a francba... én sajnos nem hagytam... megvettem 8millióért a "felújítandót" aztán mivel akkoriban éphogy volt rálátásom, meg is saccoltam, hogy 2-3millióból fel lesz újítva tökéletesen...
Bármihez nyúlunk, az feltár 2másik nemvart hibát... 5 év alatt eddig 9millió ment el a "felújításra"... ha nincs víz, akkor feltételezem normális fűtésrendszer sincs...
Ha nincs fűtésrendszer, akkor gondolom aki eddig lakta, csak egy szoba fűtésére koncentrált... nincs víz, tehát még a csövek elfagyásával sem kellett foglalkoznia... ki tudja ez milyen károkat tett a falazatban...
Fix, hogy régiek a nyílászárók... csak a nyílászárók cseréje, és egy rendes központifűtés kiépítése, alsóhangon 2-3millió... és akkor még semmihez nem nyúltatok máshoz...
Se csempézés, se burkolás.. konyhabútorrol ilyen finomságokról ne is beszéljünk... a párodnak 100% igaza van...
Én laktam felújítás alatt lévő házban, és soha többet nem tenném!!!!
Mivel csak anyagra volt pénz, a munkát haverokkal közösen végeztük. Az első 3 hétben mindenki szabit vett ki, hogy segítsen, napi 10-16 órákat dolgoztunk, de nem végeztünk. Még a közelében sem jártunk! keményen alulbecsültük a folyamtokat mindannyian, de nagyon sok tapasztalatot szereztünk emiatt. A szabi letelte után mindenki dolgozott és munka után csináltuk általában este 10-11-ig minden nap, hétvégén hajnaltól kb éjfélig. Ez így ment kb 2 hónapon keresztűl, de lett központifűtés, nyílászáró csere, 1 szobából csináltunk kettőt, sokat gipszartonoztunk, gletteltünk festettünk, és teljes villany szerelés. És még sok apróság. pl beltéri ajtók festése...
Általában délután 3 körül érkeztek a haverok ki hogy végzett a munkahelyén és este 8-9-ig voltak. Én két műszakban dolgoztam így minden délutános héten reggel 6 kor keltem és kb délig egyedül csináltam a dolgokat, szerencsére így is akadt sokszor segítségem.
Minden nap lefekvés előtt átlag 2 órát pakoltunk és takarítottunk, hogy legyen hol aludnunk és tudjunk förödni. Az egész folyamat alatt kb 3-4x volt olyan hogy a haverok azt mondták nem aludhatunk a házban, mennyünk hozzájuk. Mi nem akartunk, de mindig meggyőztek.
De így még mindig jobb volt, mint minden évben szétverni a házat és hetekig a mocsokban élni.
Ha legközelebb ilyenre kerülne a sor azt biztosan állítom, csak akkor fogok beköltözni, hamár a fű is kinőtt az udvarba.
5+
elírtam 2 hét szabi volt, ezenkívűl délutános heteimen mikor hazaértem segítettem takarítani, és pakolni.
Kedvet csinálni??? Mi a fenéhez? A felújítást az ember nem jókedvében csinálja általában.
Képzelem, ha még víz sincs bekötve a házba, akkor milyen állapotok lehetnek...
Most vagyunk túl egy nagy felújításon, meg tudom érteni a párodat....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!