Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Arra milyen szabály, vagy...

Arra milyen szabály, vagy törvény van, hogy a szomszédunk egymaga újítja fel a lakását és 5 hónapja minden nap, munka után fúr, farag, kopácsol, falat bont és minden mást, ami ezzel jár?

Figyelt kérdés
Meddig vagyunk kötelesek ezt eltűrni? Mert azért nem járja, hogy valaki hónapokig zavarja a szomszédokat ezzel, mert neki ez a hobbija, hogy lakást felújít.
2019. dec. 30. 15:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
24%
És még senki nem tett fogkrémet a kilincsére? Hát milyen kóter ez?
2019. dec. 30. 22:50
 12/15 anonim ***** válasza:
83%

Kulturált keretek között ez úgy szokott zajlani, hogy a lépcsőház minden szintjén kifüggesztésre kerül, hogy mely lakásban lesznek átalakítási munkálatok, az mikor kezdődik meg és az várhatóan meddig fog tartani, (szíves elnézésüket kérjük). Aztán ennyi! Ha nem a tulajdonos csinálja, hanem melósok, azok pedig nyilván napközben zörögnek, akkor, amikor te sem vagy otthon. Ez így volna normális, úgyhogy abszolút megértem a helyzeted, nem munka után kellene zörögnie. Másrészt pedig 5 hónap alatt kétszer is újrakalapálnék egy lakást egyedül, 5-8-ig, napi 3 óra, 3-4 nap alatt megvan a villanyszerelés, 1-2 nap a csempe leverése, egy falat meg 3 óra alatt ki lehet kapni. Kb. ezek járnak zajjal, utána már csak építesz. Munka után, ill. hétvégén nem illik zörögni. Tapasztalatom az, hogy vidéki városokban a lakók jönnek beszólogatni, fenyegetőzni stb. amellett is, hogy értesítve lett, hogy ez fog történni. Fővárosban egyáltalán nem, sőt azt is eltűrik, hogy estig zörögnek, mert tudja, ha estig zörögnek, akkor viszont hamarabb meglesz, inkább elvisel pár ilyen napot.

Beszéltél már vele erről? Nem lehet azt mondani, hogy halkabban zörögjön, jó vicc, hát hogy? A lakások falai annyira vezetik a hangot, hogy ha lehet egy szinttel lejjebb még rosszabb, hangosabb, mint azon a szinten. Azt viszont meglehet mondani, hogy 5 hónapja csinálod ezt és kezdek kicsit besokallni ettől, értem én, hogy nincs melós vagy ha van, az nagyon drága, de ez már sok egy kicsit, ezt meg te értsd meg. Vegyél ki pár nap szabit, told meg a melót egy kicsit jobban, mert ez már agyrém. Ennyi, ennyit meglehet mondani, düh, indulatosság nélkül is! S ha már ott jársz nála, legalább megtudod hol tart a történettel, várhatóan még meddig kell ezt elviselni. Biztos nem ez a hobbija, hanem vagy a munkaerőhiány miatt nem talál melóst vagy nem talál azt elfogadható áron, e kettő lehet. Senkinek nem lehet ez a hobbija, mert annak ez sz-r!

Ha a háta mögött akarsz intézkedni ez ellen, (mert mit tudom én, már beszéltél vele, és sz-rt a fejedre stb.) akkor első körben a közös képviselővel beszélj, neki panaszkodj.

2019. dec. 31. 08:39
 13/15 anonim ***** válasza:
25%
Én is pont ujitom fel a lakásom egy panelban, minden szomszéd megértő kivéve egy nyugdíjast. Borzalom, állandóan jön panaszkodni. Megegyezni se lehet vele, hogy mikor jó neki az időpont, mert minden nap reggeltől estig otthon van. Mindig mindenhol van egy-két ilyen agykárosult. Direkt csak hétköznap 10-16 ig csinálom, szombatonként 12-14ig. A házirend szerint 8-20ig csinálhatnám, de nem fogja fel H jó fej vagyok :D
2020. jan. 1. 11:53
 14/15 anonim ***** válasza:
94%

Az én szomszédom (egyébként orosz származású brit állampolgár) 14 hónapja újíttat fel egy 115 nm-es lakást, a 4. vállalkozó dolgozik, mert az előző 3-nak adott valami előleget,de amikor végeztek,nem fizette ki őket.

Jelenleg egy ukrán brigád dolgozik, akik egy szót nem beszélnek sem magyarul, sem angolul, még Karácsonykor is dolgoztak, igaz nem zajongtak,de állandóan tele a lépcsőház a fehér lábnyomaikkal. A ház takarítója fel akar mondani, a közös képviselő széttárja a kezét, a tulaj meg arra hivatkozik, hogy napközben zajonghatnak, dolgozhatnak.

A lépcsőházi koszt természetesen nem ők csinálják, és persze a liftet sem ők pakolják tele sittes zsákkal, ha majd egyszer abbahagyják, kezdi a következő lakó.

2020. jan. 5. 16:09
 15/15 anonim ***** válasza:
31%
#13. xard le, így sose leszel kész
2020. jan. 6. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!