Két termosztátot be lehet kötni párhuzamosan?
Gázcirkó és radiátorok. Jelenleg van egy digitális termosztát az előszobában. Vettem egy kb. ugyanilyet, csak vezeték nélkülit, hogy a leghidegebb helyiségben legyen az érzékelő, vagy éppen ahol szükséges.
Azért gondoltam, hogy meghagynám a rendszerben az eddigit is, hogy ha az új kinyiffan, vagy éppen nincs itthon elem, amikor kimerül az adóban, akkor ráérjek a dologgal foglalkozni, ne kelljen kelljen rohangászni, vagy pl. karácsonykor 2 napig hidegben lenni.
Gondolom, úgy működnek ezek, mintha egy rendszerben két villanykapcsoló lenne párhuzamosan kötve, és bármelyik kapcsolná a lámpát. Csak azért nem vagyok benne biztos, mert kikapcsolva meg bekapcsolva is mutatja a hőfokot a régi (is), tehát állandóan fogyaszt, azaz mégsincs minden megszakítva, és félek, nehogy ebből probléma legyen, mert nem ismerem annyira a működését.
1 kazán csak 1 termosztátról képes normálisan üzemelni.
Vegyél thermo szelepeket a radiátorokra .
Bekötheted párhuzamosan mindkettőt. Beállítástól függően bármelyik eltudja indítani a kazánt.
Sok értelme nincs így a dolognak, de így is működni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!