Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Erre a falra lehet vakolni/gle...

Erre a falra lehet vakolni/glettelni?

Figyelt kérdés

Egy szetbarmolt panellakásnak a felújításába kezdtem. Tudom, tudom hívjak "szakembert", ha még ennyit se tudok. (Akikkel eddig szerencsém volt, azoknál a kutyám is jobb munkát végezne, pedig nincs is).

Na itt van a csodás fal, lekapartam róla néhány réteget, folytassam, vagy már kenhető állapotban van?

[link]

[link]

2019. dec. 22. 21:47
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Boldog Karácsonyt Rosemary!

A falat csak bizonyos esetekben kaparjuk kézzel, jellemzően akkor se ennyire. Egy gépi csiszolás nem ártana, így nagyon a szerencsére lesz bízva az eredmény. Elvileg lesznek kiskutyáink, keresselek?

2019. dec. 22. 22:13
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ :D

Azért kapartuk ennyire, mert itt ott volt rajta valami anyag, amire nem tapadt se festék se tapéta rendesen.

Gépi csiszolás alatt, sarokcsiszoló + drotkefe korongra gondolsz? Vagy betonmaró korongra? Vagy teljesen másra? :D

2019. dec. 22. 22:40
 3/7 A kérdező kommentje:
+ papagájt szeretnénk a jövőben, ha olyan is van szólj nyugodtan :D és boldog karácsonyt
2019. dec. 22. 22:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Èn simán alapoznám ès glettelnèm, gondolom ami ennyi kaparás után maradt, az áll, mint katiban a gyerek.

Hozzáteszem nem vagyok festő, csak saját tapasztalatból válaszoltam.

2019. dec. 23. 07:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Erre mélyalapozó+ majd glett kell (2rtg).

Azt becsiszolni falcsiszolóval, majd flekk (glett ahol kívánja) majd festés.

Fal csiszoló :

[link]

2019. dec. 23. 08:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Helyzetjelentés: útközben megjött a betonmaró korong. Hát ez a cucc brutális :D lehet leszedek mindent ezzel kb annyira élvezem :D
2019. dec. 23. 17:19
 7/7 anonim ***** válasza:
30%
Először is egy hosszabb "kartecsnik"-re rögzítesz csiszolóvásznat. Azzal lazán minden kiálló dombocskát megtalálsz. Mert ahol gödör van azt már ne mélyítsd tovább. És ahogy az előbb írták mélyalapozó és legalább kétszeri glettelés. A rétegek között nem árt átcsiszolni a már általam említett szerszámmal.Az utolsó glettelés után jöhet a "zsiráf".
2019. dec. 23. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!