Kábé mennyiért festenek le egy 18 nm-es nappalit?
Kb. 50-100ezer Ft között.
Ha magadnak megcsinálod, kb. 5-6 ezer Ft.
El ne hidd hogy magadnak olyan olcsó lesz.
Csak a diszperzit drágább attól, glettelni is biztos kell.
Meg az ecsetek, spakni, ezeket se adják ingyen.
De még ott vannak a nyilászárók is.
Én régen magam festettem baráti segítséggel, de már kinőttem belőle. Főleg a pakolás része nem megy. Kicsit nagyobb fűrészporos tapétás szoba plusz kis előszoba 70 ezer volt tavalyelőtt. Összepakoltak, délelőtt egy réteg, délután a másik, visszapakoltak és kitakarítottak maguk után. Reggel héttől este 9-ig két ember. Nem akartak visszajönni, inkább egyben lehúzták a másfél műszakot.
Ha festéket visszakaparni, alapozni, glettelni is kell, inkább bízd szakemberre. Simán legurítani jó alapra tisztasági festést, az mehet házilag is.
1-es vagyok.
Nem régen fejeztem be a teljes kifestését egy kétszintes családi háznak, így van némi rálátásom a dologra.
A Bauhausban vásárolt igen sűrű és nem csepegő (kb. 4000 Ft/vödör) fehér festékhez egyáltalán nem kell kipakolni a szobát, mindössze egy kb. 400 Ft-os nylonnal le lehet takarni a bútorokat. Ez a festék már elsőre takar, de azért kétszer illik áthengerezni, és valóban nem csepeg még plafonhengerezésnél sem.
Ez bőven elég egy 18 m2-es szobára, főleg, ha leszámítjuk az ajtókat és az ablakokat is a festendő területből.
Festőhengerből is megteszi a legolcsóbb 600 Ft-os is, és utána úgyis kidobjuk.
Tehát ahogyan írtam, kb. 5.0000 Ft-ból kijön az egész, ha magunk csináljuk.
(Amúgy a keresőszavak között ott van, hogy vidék és csóróság.)
A 2-es csak egy unatkozó gyerek, vagy háziasszony lehetett.
A 3-as korrekt válaszát viszont köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!