Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » 5cm vastag EPS lapot ha...

Bundi87 kérdése:

5cm vastag EPS lapot ha mennyezetre rögzítem, hogyan fedhetem le üvegfátyollal festés előtt?

Figyelt kérdés
lakásfelújítás alatt, szeretném a jelenleg repedezett tálcás beton födémet lefedni egy 5cm vastag (álmennyezettel) arra gondoltam, hogy 5cm vastag EPS30 lapokat a hozzávaló dübellel felrögzíteném a mennyezetre, és ezt üvegfátyollal fedném festés előtt. Eddig ahogy néztem az üvegfátyolhoz van speciális ragasztó, de a felhasználásánál mindent ír kivéve a hungarocellt. Viszont láttam olyan videót ahol oldalfalat belülröl fedtek le ezzel a megoldással. Nem tudom, hogy megtartja e rendesen a fátyolt? azért szeretném ezt a megoldást, mert egyedül vagyok erre a munkára, és reményeim szerint nem akkora meló ha csak fátyolt ragasztok a lapra, mintha a háló+vakolat kombót csinálnám. illetve nemtudom, hogy az EPS lap nedvszívó képessége mennyire okozna problémát a mennyezeten. A fürdőbe XPS lapot tennék mndnképp. A teljes házban légtechnikás szellőzés lett kialakítva, így remélhetőleg a páratartalom kontrollálható lesz. A mennyezetre a teljes elképzelésem: 5cm EPS lap rögzítése csak dübellel (5db/nm) a dübelek nyomát hálóval, glettel lejavítanám, majd a teljes felületre egy üvegfátyolt ragasztanék, amit majd festenék. Kivitelezhető ez az elképzelés? Válaszokat köszönöm.

2019. dec. 4. 17:49
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Sima csemperagasztó is jó, behúzod ragasztóval egy 1 méter széles csíkot, majd belenyomod glettvassal a hálót, magad átgletteled ragasztó val.

Szerintem a legolcsóbb nikecellt is jó, nem kell xps.

2019. dec. 4. 18:02
 2/6 anonim ***** válasza:
belső hőszigetelést már rég be kellett volna tiltani hivatalosan is...
2019. dec. 4. 18:59
 3/6 A kérdező kommentje:

1-es válaszadó: köszönöm, bár pont az lenne a célom, hogy nem hálót vakolnék bele, hanem a fátyolt, csak ráragasztanám, kevesebb munka/vékonyabb réteg.

2-es válaszadó: értem az okfejtését, de az én esetemben nem feltétlen a hőszigetelés miatt lenne a hungarocell. A fürdőbe, ahol a páratartalom vélhetőleg magasabb lesz, oda alapból XPS-lapot gondoltam. A többi helyiségben beton födém folyton repedezni fog, csinálhatok kb akármit. később pár év múlva tervezek még egy szintet a házra, így nem lesz jelentős hőlépcső a födémen. az 5cm-t azért szeretném lehozni, mert a légtechnika csöveimet dobozba fogom rejteni a sarkoknál, ezeknek a dobozoknak a méret arányát szeretném igazítani azzal, hogy a plafont lejebb hozom. ezzel két legyet egy csapásra lenne a terv.

2019. dec. 4. 20:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Semmi esetre se ragassz a mennyezetre semmit. Tegyél fel gipszkarton álmennyezetet. Acél dübel, cd profilok. Hidd el, nem sokkal nagyobb munka de jóval tartósabb lesz. Tudsz bele világítást szerelni, csövezheted kedvedre.

Az eps/xps miatt párásodási gondok lesznek.

2019. dec. 5. 10:37
 5/6 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, oké, de az eps ugyanúgy be fogja szívni a szobai párát, majd le fog csapódni és 2 hét alatt penész lesz minden.
2019. dec. 5. 12:21
 6/6 anonim ***** válasza:

Hát és mitől kisebb meló ez? Fátyolnak ugyanúgy be kell húzni ragasztóval, abba ugyanúgy befekteted a fátylat, majd áthúzod glettvassal, belesimítod, nem? Akkor mi a különbség? Ha egyedül vagy (meg egyébként is...) ahogy más is írta álmennyezet, gipszkarton. Simán lehet egyedül csinálni! Van egyemberes gipszkarton is, és van támasztóbak is, még a Lidl-be is szokott lenni néha. Mindenesetre ehhez kell egy haver, ismerős, rokon, asszony, bárki, aki legalább néha felad ezt-azt (nem a feladatot, hanem anyagot, szerszámot, ilyesmit...), mert bár én is ilyen vagyok, hogy mindennek nekiállok egyedül, de rohadt mód sok idő megy el azzal, hogy 1000x le föl rohangálsz a létráról/állványról stb...

Mekkora a ház?

2019. dec. 6. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!