5cm vastag EPS lapot ha mennyezetre rögzítem, hogyan fedhetem le üvegfátyollal festés előtt?
Sima csemperagasztó is jó, behúzod ragasztóval egy 1 méter széles csíkot, majd belenyomod glettvassal a hálót, magad átgletteled ragasztó val.
Szerintem a legolcsóbb nikecellt is jó, nem kell xps.
1-es válaszadó: köszönöm, bár pont az lenne a célom, hogy nem hálót vakolnék bele, hanem a fátyolt, csak ráragasztanám, kevesebb munka/vékonyabb réteg.
2-es válaszadó: értem az okfejtését, de az én esetemben nem feltétlen a hőszigetelés miatt lenne a hungarocell. A fürdőbe, ahol a páratartalom vélhetőleg magasabb lesz, oda alapból XPS-lapot gondoltam. A többi helyiségben beton födém folyton repedezni fog, csinálhatok kb akármit. később pár év múlva tervezek még egy szintet a házra, így nem lesz jelentős hőlépcső a födémen. az 5cm-t azért szeretném lehozni, mert a légtechnika csöveimet dobozba fogom rejteni a sarkoknál, ezeknek a dobozoknak a méret arányát szeretném igazítani azzal, hogy a plafont lejebb hozom. ezzel két legyet egy csapásra lenne a terv.
Semmi esetre se ragassz a mennyezetre semmit. Tegyél fel gipszkarton álmennyezetet. Acél dübel, cd profilok. Hidd el, nem sokkal nagyobb munka de jóval tartósabb lesz. Tudsz bele világítást szerelni, csövezheted kedvedre.
Az eps/xps miatt párásodási gondok lesznek.
Hát és mitől kisebb meló ez? Fátyolnak ugyanúgy be kell húzni ragasztóval, abba ugyanúgy befekteted a fátylat, majd áthúzod glettvassal, belesimítod, nem? Akkor mi a különbség? Ha egyedül vagy (meg egyébként is...) ahogy más is írta álmennyezet, gipszkarton. Simán lehet egyedül csinálni! Van egyemberes gipszkarton is, és van támasztóbak is, még a Lidl-be is szokott lenni néha. Mindenesetre ehhez kell egy haver, ismerős, rokon, asszony, bárki, aki legalább néha felad ezt-azt (nem a feladatot, hanem anyagot, szerszámot, ilyesmit...), mert bár én is ilyen vagyok, hogy mindennek nekiállok egyedül, de rohadt mód sok idő megy el azzal, hogy 1000x le föl rohangálsz a létráról/állványról stb...
Mekkora a ház?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!