Hogy lehet kívülről lehőszigetelni a göröngyös kőfalat?
A jövőben leszeretném szigetelni a házamat kívülről.
Paraszt ház, terméskőből, és a hátsó fala nem rendesen vakolt, látszódnak a kövek, göröngyös.
Azt hogy lehetne leszigetelni? Ha ki kell tölteni hogy simára kilehessen húzni a ragasztót, akkor háromszor annyi kellhet...
#2 azért ez ebben a formában hülyeség.
Megfelelő mennyiségű mechanikus rögzítéssel miért tépné le a szél?
Tudod nem csak ragasztóval kell rögzíteni az EPS lapokat, hanem mechanikusan is.
Ráadásul tömör anyagban 5x jobban fognak a dübelek, mint az üreges téglában.
Kérdező a ragasztó amúgy se "vakolásra" van kitalálva. Képet mellékelhettél volna, hogy lehessen látni milyen egyenetlen/mennyire felületről is van szó.
Lehet, hogy őrült ötlet, de én PUR-habbal telibe fújnám a terméskövet vakolat helyett, aztán síkra vágnám. Purhabozás előtt felragasztanék a terméskövekre pl. vakolható élvédő profilokat, ami később megadja a vágószerszámnak a falsíkot.
Azt nem tudom, hogy kültérben mennyire használható a PUR-HAB, de ha az ablakok köré jó akkor szerintem a falon is megfelelő. Persze ne a tubusosra gondolj, hanem kétkomponensűre, arra amit géppel szórnak fel.
A lábazatra lábazati vakolatot raknék és XPS-t. A PUR-hab rosszul tűri a nedvességet, lábazatra biztos nem jó, és szerintem ugyanez igaz a perlites vakolatra is.
Falnedvességmérővel ellenőrizd a falakat mielőtt hőszigeteled, mert hőszigetelés után jobban fájna ha kiderülne, hogy még talaj nedvesség ellen is szigetelni kell a falakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!