Megigényelhetik a falusi csokot párom szülei?
Barátnőm, immáron menyasszonyommal szeretnénk házasságot kötni 2020 márciusában, viszont ő is otthon lakik még és én is.
Én 26/F, párom 20/L.
Szülei szeretnék felvenni a falusi csokot (10 milliót, 5+5m használt lakásra) 3 gyermekre (12/L, 18/F, 20/L).
Páromnak volt már 3 hónapos munkaviszonya, így tudtommal már nem kaphatják meg a falusi csokot.
Elvileg addig nem kérhetünk házasságra időpontot amíg a folyósítás meg nem történt náluk.
Ez tényleg így működik?
Utána amúgy is elköltözne ahogy megkapták a pénzt a házra.
Ilyenkor már nem kell nekik vissza téríteni ha közben elköltözik?
Igazából most csak rájuk várunk, addig nem lehet munkája, és nem szerepelhet sehol a neve.
Ez igaz?
Valaki aki jobban benne van nagyon szeretnék választ kapni ezekre a kérdésekre, mert jó lenne lassan intézkedni az esküvő ügyben és nagyon zavar hogy emiatt nem tudunk.
Köszi a segítséget!
A szülők semmiképp nem igényelhetnek .
Ha jól tudom a falusi CSOK csak 5 millióig terjed .
Minden falura nem is érvényes .
25 éven aluliak számítanak bele a falusi csokba!
Nem a sima csok!
"Páromnak volt már 3 hónapos munkaviszonya, így tudtommal már nem kaphatják meg a falusi csokot."
Három hónap munka viszony?
Na az kemény
Jó hogy ki bírta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!