Mi a különbség a meszelés és a fehér falfestés között?
Van-e különbség és ha igen mi?
Festeni, vagy meszelni érdemes, ha fehér falfelületet akarok rendbe hozni?
Ilyen helységekről van szó, mint a spájz meg a wc. Mindegyik kb 2 négyzetméter.
Állítólag a mész jobb, de elképzelni nem tudom, hogy miben. Végülis csak rondábban néz ki, nagyobb szívás eltüntetni, káros belélegezni, stb.
Két hónapig pucltuk a házunkból a régi meszelést. Most sima beltéri falfesték lett felkenve, milliószor szebb az eredmény, és pár helyen kellett kicsit csiszolni, de nem fullasztó.
"Mindegyik kb 2 négyzetméter." ??? Még törpéknek is pici.
Javaslom felejtsd el a meszet.
Miért, egy wc meg egy spejz mekkora legyen?? :D
Meszelést nagyanyáink is végeztek, jó eredménnyel. Fertőtlenít (főleg, ha kevés rézgálicot is tesznek bele), NEM KÁROS AZ EGÉSZSÉGRE, nem lemosható, mert vízben oldódik!
A lemosható festék előnye a nevében van. Megfelelő meszelővel bárki megcsinálja mindkettőt, legfeljebb két rétegen átcsinálja (direkt nem írtam, hogy átmeszeli vagy átfesti).
A mosható festék vízzáró réteget képez, ezért nem szellőzik a fal. A meszelés nem vízzáró, ezért szellőzik a fal.
Én a száraz, penészmentes lakás híve vagyok, ezért nálunk meszelve van. Spájzban különösen fontos, hogy meszelve legyen, ne festve!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!