Életveszélyes lehet az áram nálunk?
12 konnektor van a házban, abból kb 6 földelt: fürdőszoba konyha, a többi helyiségben nappali szobák folyosó földeletlen. (Viszont a dugalj már mind földeltre van cserélve)
Nemrég vettük a házat.
Ez így mennyire gáz?
Nagyon parázós vagyok.
Fi relét érdemes lenne beépíteni? Vagy ahhoz mi kell, annak hogy megy a kiépítése?
Fi relét védőföld nélkül nincs értelme berakni, legalábbis a földeletlen konnektorokba nem lenne jelentősége.
Csak akkor van gáz, ha olyan készüléket csatlakoztatsz a hálózatba.
Egyébként a mosógép, mosogatógép, mikró ilyesmik amik igényelnek földelést.
A legtöbb háztartási készülék mér sima két eres villásdugóval van szerelve, ott meg nincs jelentősége ha földeletlen konnektorba csatlakoztatod.
Szerencsére az nincs, csak laptop. Annak földeletlen a töltője.
És földelést lehet anélkül csinálni, hogy bent rombolni kelljen??? Mert nekem a villanyszerelő azt mondta fi relét úgy raknak be ha van földelés csinálva előtte, de friss a festés, úgyhogy ha bent vésni kell meg ilyenek akkor kitépem a hajam. Most nem érem el a szerelőt, mert nyaralni van.
Megnézettem ma egy másikkal, alumínium vezetékek, és csőben vannak de azt mondja nem lehet vésés nélkül megcsinálni :(
Fi relét azt mondta érdemes berakni elsőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!