Régi villanyóraszekrény új, szabványosra való cseréje 2019ben?
30+ éves ház,régi,fa villanyóraszekrénnyel,bennefoglalt biztosítéktáblával. A házban található katyvasz ("innen vitte le? vagy onnan hozta föl?") kifésülése jól halad,előbb utóbb el kell jutnom oda,hogy a 30éves villanyóraszekrényt le kéne venni,mögötte a borzalmat megszüntetni,tisztességesen kialakítani a 3 fázisom bekötését (most csak 2 van,az is csak talán, a harmadik el van csípve a padláson,el se jut az óráig,ez is hogy miért? szabálytalan vételezés nincs szerencsére).
Csak sajnos a szekrényben ott az elműs óra ugye...
Mekkora szívás a mai viszonyok között ezt kivitelezni?
Elmű óra le - Elmű elfogadott szekrény Elmű elfogadott módon történő felrakatása - Elmű óra vissza
Mindezt nyilván Elmű jóváhagyott emberrel (villanyszerelőt manapság...hát igen)
Nekem eon-nál 90 ezer volt tavaly, de úgy hogy magam csináltam amit lehetett.
Ugye új tetőbekötés kell, ami már csak falsíkon kívül mehet, új mérőóra szekrény, földelőszonda, stb.
A tetőkiállást új horganyzott csővel vésést és a védőcsövezést a szekrényig megcsináltam, a földelőszondát szabvány szerint annak a védőcsövezését megcsináltam, meg az új típusú mérőóra szekrényt beszereztem én. A többit meg ugye a szerződött szakember csinálhatta meg. Plomba bontás, új műanyag szekrény felszerelés, óra csere, bekötések stb.
Nekem csak a 3 fázis miatt kellett ez az egész, ami ugye elvileg ingyen van. Csak ugye akkor adja ingyen a szolgáltató ha a fent leírt követelmények megvannak. Szóval egy régi házon régi rendszerrel egyáltalán nincsen "ingyen".
Annyi szerencsém volt, hogy ismertem a szerződött szerelőt, így megbeszéltem vele hogy amit lehet azt megcsinálom én.
Legnagyobb macera ugye a vésés meg a horganyzott cső beépítés. Így csak a papírmunkáért, az anyagért, meg az ő fél napos munkájukért kellett fizetnem. Egyébként 170 lett volna.
Persze ez az egész csak a villanyóráig szólt, ők csak kiálltak az 5 vezetékkel (3 fázis, nulla, védőföld) a többit már nekem kellett bekötni az elosztó táblába.
Köszönöm a válaszokat!
A ház könnyűszerkezetes,a tetőtérben egy pvc csőben jön be most is az utcai,jó régi alu vezeték....hacsak nem KELL a régi utcait is kicserélni,akkor tényleg csak a szekrény lenne az órával. Néztem ilyen cégeket,persze a legcsodálatosabb leggördülékenyebb minden,csak velük csináltassam...
Szerencsére nem sürgős,de meg kell csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!