Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Szegeden a Dégáz általában...

Kazsemestor kérdése:

Szegeden a Dégáz általában mennyi idő alatt jön ki átadni/átvenni a gázszolgáltatást 1 átalakítás után?

Figyelt kérdés
Felújítunk,az órát elvitték már rég,a gázterv nemrég lett beadva és jóváhagyva,a kivitelező kb a hétvégére végez a gázzal,jövőhéten minden papírt be tudnék adni a dégázhoz,hogy visszakapjam az óránkat. Azután kb mennyi idő,mire kijönnek és átveszik a kivitelezést? Ha a szakértő átvette,utána még 1-2 nap és hozzák az órát,azt már tudom. De ez a szakértő mennyire elfoglalt?Napok,hetek,hónapok? Kb már csak ez van hátra,a festés is mindjárt kész,költöznénk,amint bent van a gáz (ezen múlik a melegvíz és a fűtés)...

2019. szept. 18. 21:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk már másnap kijött, de ez ritkaság, mint később megtudtam. Pont összejött a dolog, azért ment ilyen gyorsan. Általában 1-2 hét, vagy több, nekem előzetesen azt mondták. Ja, és én a Vásárhelyi Pál utcai ügyfélszolgálatukra mentem, senki nem volt előttem és gyorsak voltak.
2019. szept. 19. 11:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Amikor a kivitelező készre jelenti a szakértő felé,onnét egy pár nap. A kivitelezőnek szólnak úgy is,Te akár nem is kellesz oda.Ha jó a kivitelező,megy minden,mint a karikacsapás. Ránéz arra a tömítettséget mérő műszerre,és kész.

Mondjuk nálunk 3,5 éve a Fekete Pista volt kint,akitől "mindenki fél",-de mivel a Makra Misi volt a kivitelezőm,így minden rendben volt.

2019. szept. 19. 17:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondolom 1 gázszolgáltató sem önálló monopólium .Fogyasztókra mindenhol egy forma szabályok vonatkoznak .Pár éve voltak szabály módositások,pontosan azért ,hogy a felújitások után ne kelljen akár hónapokat is várni a szolgáltatóra,hogy méltóztasson már elvégezni a bejelentett munkát .Ahogy én megtapasztaltam,erről az ügyinézők nagyon keveset tudnak ,a fizikai dolgozók meg még kevesebbet.

A családban már több helyen volt teljes feujítás .Éveken át mindig ugyan azt a szerelőt hívtuk,a preciz munkája miatt.Majd ő hozza a gáztervezőt is .Ő is régi volt .

Elkérte az adatokat,Minden olyat ami szükséges lesz majd a szolgáltatónak . Az órát is le kellett vetetni.Ezt személyesen kellett kérni,a munkadijat csekken befizetni,annak minden cullangjával együtt.

Ha a pénz beérkezik,jelzik mikor érkeznek .Talán 3 nap telt el és jöttek is . Ha már ott voltam,időpontot is egyeztettünk a vissza szerelésre . Ezt a dijat is be kellett fizetni . Minden elkészült,papirok leadva .

Jött a tervező,még nincs óra fent .

Telefonáltam a szolgáltatónak .Még nem rakhatjuk fel,mert nem volt nyomás próba .Adja ide azt a telefont,mondja a tervező.Hölgyem még nem hallott róla hogy már önreviziós módban dolgozik a szolgáltató.Mindenért a tervező a felelős,a szogáltatónak csak az órát kell felhelyezni,plombálni .Jó,mondta kisasszony ,küldöm is szerelőket.Én is csak utána tudtam meg,hogy tervező a szolgáltató embere,és mellékesen ilyennel is foglakozik.

Jött is 2 szakember hamarosan.Munka közben mondják,úgy is hamarosan jövünk nyomás próbát csinálni.

Erre tervező,uraim ezzel nem kell fáradniuk,már megcsináltattam .Aztán nekik is elmondta az rendelkezést.

Le voltak lombozódva ,hogy ők erről miért nem tudnak .

Azért,mert a szolgáltatók már minden munkát kiszerveztek .

A villanybekötésről is tudnék egy kis regényt írni.

A késedelmes munkáért a bekötés negyedét fizették vissza,kötbérként .Az ügyintéző itt sem tudta az új rendelkezést .

2019. szept. 19. 17:44
 4/4 A kérdező kommentje:
sziasztok! Nos lezajlott a dolog. A beadást követően 1 hétre rá már kaptam is időpontot a Fekete úrtól,aki csak 1 picike dologba kötött bele,de az javítva lett azonnal,a papírt megkapva már vonultam is be a dégázhoz,akik másnapra hozták az új órát...Köszi mindenkinek az infókat!
2019. okt. 14. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!