Fújós akril festékkel lehet festeni fát?
Lehet, hajlakkal is fújd le, úgy tartósabb. Vagy ecsettel lakkal fesd le.
Kültérre a gyantát szokták javasolni, de dolgoztam akrillal és gyantával is, az akril pár perc múlva fogásszáraz, a gyanta fél nap múlva...
Nem, mert a zománc nem fára való, hanem fémre. :)
Valóban a hőingadozás hatására lepattogzik. De kérdezősködj a barkácsboltban, festékboltban. Az egyetlen bolttipus, ahol még értenek ahhoz, amit árulnak.
Különben juteszembe, olajjal le kell kezelni a fát festés előtt.
Leolajat lehet kapni erre a célra a barkácsboltban, azt hiszem. Azt beszívja 1-2 nap alatt és utána kell festeni. Mert nedvességigényes a fa, és a festékből elszívja akkor a nedvességet és attól is repedezik a festék majd.
A Milesi festékboltban külön faápolót is adnak, amivel 1-2 évente a festett fát (én ajtóhoz vettem) le kell kenni, hogy pótold a nedvességigényét.
Különben fára a vastaglazúrt gyártják, ha fedőfestéket akarsz, és a vékonylazúrt, ha akarod, hogy az erezet átlátszódjon. Az neked mért nem jön szóba?
" hajlakkal is fújd le, úgy tartósabb."
Amit mint tudjuk, az első hajmosás leöblít.
Komoly szakértők vannak itt...
# 3
A festéknek a dobozán az is van írva,hogy fára ,ez az épület mindig így volt festve mégpedig barnára.
# 4
Ha én ezt ki akarnám vitelezni az rengeteg csiszolás lenne mert az egész fa rész az épületen zománc festékkel volt mindig is kenve,és a felület ráadásul homorú is,szóval a csiszolás sem egyszerű.
# 4
És a len olaj akkor is hatásos,ha nem mindenhol kell vissza csiszolni fáig hanem csak az előző festékréteget kell megcsiszolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!