Ha veszek egy új gázkonvektort akkor én is beszerelhetem vagy csak gázszerelő? Ha kéményseprő ellenőrzi a berendezést az elég?
Valóban nem nagy munka ez.Egy vasiparban jártas,könnyedén megcsinálja,különösebb szerszámzat sem kell hozzá.
Ez esetben bukik a garancia.
A kéményseprőnek ehhez semmi köze .
A gázosok akkor jönnének rá a cserére,ha tüzetes ellenőrzést csinálnának,és hoznák magukkal a rég leadott terv rajzot.
Azon vannak feltüntetve a felszerel készülékek .
Ilyenre már náluk sincs kapacitás .
A tulajtól szokták kérni,aki szintén nem szokta találni .
Az ilyen ellenőrzés talán már nem is létezik
Óra cserénél szoktak körbe nézni,ha gázfogyasztást jelez az óra .
Az előfordulhat,hogy új készülék sem jól van beszabályozva,és mégis szerelő kell.
Természeten olyan szerelő rakhatja fel,akinek erre van jogosultsága is .
Garanciát valóban bukod, de ilyen munkához én sem hívnék épület gépészt, mert építőipari szakemberként tudom, hogy többe kerül a kiszállás és az alkalmazottak rezsije, mint maga a "szakmunka" amit elvégez. Gázos sem csinál mást, mint meghúzza a hollandert, és ha nem felejtette kint a kocsiban az 1000 forintos szivárgás jelző indikátor spray-t, akkor még grátiszba rá is fúj egy keveset.
Nem tudom miért pontozták le azt aki a gáztűzhelyt írta. Nos ha valakinek van otthon egy mezei vízpumpa fogója, netán egy 32-es villáskulcsa, akkor mi a francnak fizetne 20 ezret ha nem érdekli a garancia?
Pontosan ugyan azt a munkafolyamatot végzi el, mint a 70 éves Marika néni aki 50+ éve három havonta letekeri az üres PB gázpalackról a hollandert, elbattyog egy teliért és ha hazaért visszatekeri rá a hollandert. Vagy hívjon ő is 10-15 ezerért egy gázost 3 havonta, hogy kicserélje neki a palackot?
Vannak dolgok, amik tényleg szakértelmet igényelnek, de egy hollander meghúzást én még rá mernék bízni magamra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!