Fűtés átállás konvektorról központi fűtésre?
Kell gázterv,készitő.A munkát elvégző szakember ,akinek van jogosultsága ehhez .E két emberen múlik minden,hisz a gáz szolgáltató ebből ki van hagyva .
Már csak kondenzációs kazánt lehet venni,ami már nem gagyi 280000 körül lehet.
Ennek saját kéménye van,de nincs a a kazán árában .
A kivezetési mód a meghatározó az árban.legyen 50-100 között.Minden kéményed megmaradhat,a cserépkályhákat semmi képp sem bontanám el .Nem tudom hány radiátor kellene ,azt majd a szerelő megmondja .
Ha kész a fűtési munka ,kell egy villanyszerelő,aki meg csinálja az érintés védelmet,és erről igazolást is tud adni .Ha már minden megvan,akár üzemelni is képes,be kell jelenteni 1 gázkészülék javitó,karban tartó vállalkozáshoz,hogy lehet jönni üzembe helyezni.
csak ettől fog élni a garancia .
szerintem 1.5 milkánál nem lesz több .
A gáz számlád kevesebb is lehet .
A gázterv készitő mindent el fog mondani .
Teljesen jókat mondtak előttem.
Amit még hozzá vennék (ha már úgyis hozzányúlsz mindenhez) az a használati meleg víz előállítása.
Ha van rá lehetőség/pénz akkor nem kombi kazánt tennék hanem fűtőkazánt és egy HMV tárolót hozzá.
A gázkonvektor és az elektromos konvektor az egyik leggusztustalanabb fűtési megoldás ami csak létezhet. Gázkonvektorral konkrétan fűtöd az udvart, cserébe kapsz egy minimális hatásfokot 50-60 ezer forintos gázszámlával karöltve.
Kémények, cserépkályhák állapotát fel kell mérni, hogy alkalmasak e még a használatra. Ha nem, akkor nem érdemes egy fillért sem költeni egyikre sem, inkább eltenni a központi fűtésre.
Jelenleg hőszivattyús klímával és h tarifával a legolcsóbb fűteni, én is ezt használom, a konvektorokat pedig megtartottam szükség esetén rásegítesnek, vagy ha pl áramszünet van...
Hozzáteszem, tavalyi szezonban összesen 1 alkalommal karácsonykor mikor egész nap jött ment a rokonság, volt beüzemelve a 4ből 1 konvektor.
80négyuetméter 3szoba kádár kocka.
Ha jól tudom csak fűtő kazánból is kondenzációsak vannak.
Használati meleg vízről nem írtál.Akár villany bojler is adhatja .Én ennek jobban híve vagyok,mert ahol hagyom a ví zcsapot,olyan meleg lesz a víz kinyitás tán is.
Gáznál nem teljesen így van .
Ha át állsz központi fűtésre,ide semmilyen kéményseprő engedélyre nincs szükség .A tervező,és az üzembe helyező ugy is leellenőrzi ezt .
2 cserépkályha közül az egyik biztos van olyan állapotban,hogy gáz,vagy áramszünet estén be lehessen fűteni .Ez nálam is így van .
Manapság 1 cserépkályha rakás ára ,is a csillagokban van .
Ez egy beépitett bútor darab .
1 voltam .
"Ha jól tudom csak fűtő kazánból is kondenzációsak vannak."
Igen.
"A kondenzaciós kéményt is át kell vetetni a kéményseprőkkel akik a katasztrófavédelemhez tartoznak. 12000 forint"
Igen, de faláttöréses kialakítás a kutyát se érdekli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!