Melyik a legjobb cég napelem rendszer telepítésérére?
Többnyire országosan vállalnak, így az nem lényeg de ha igen akkor Zala.
7kw-os 3 fázis, szabadonálló a földön. A legjobb ár/érték arányt keresem megbízható céggel.
2.5-3.2m között láttam az árakat, de nem tudom mi a különbség.
Köszönöm előre is :)
Már erősen mennek lefelé az árak.
Ezért több cégtől kérjél árajánlatot.
Pl az, hogy egyre több a gyártó és egyre több cég foglalkozik a telepítéssel is, így egymás ára alá tudnak ígérni.
Nem kell félteni őket, mert igen komoly haszonkulccsal dolgoznak, azaz nem fognak csődbe menni.
Pár éve még 4-5 millió ft-ról kaptam kulcsrakész ajánlatot.
Ma ugyanezt már 3 millió alatt is elvállalják, korszerűbb anyagokból.
Érzésem szeriont pont úgy megy majd lefelé az ára mint az összes elektromos kütyünek, okostelóknak, tv-knek stb...
attól mennek le az árak, hogy egyre olcsóbbak a panelok.
Ellenben a jó minőségű forint 10%-ot vesztett idén az értékéből és mivel a napelem árajánlatok MINDIG dollár / euro alapon mozognak ezért most pont a jegybank viszi el az árcsökkenést...
a vicc, hogy nem a panel az árképző, nagyrészt azok 30-50e Ft/panel, így egy 7-8kwos rendszernek kb a harmada maga a panel.
Szerkezet, inverter, optimalizáló (solaredgenál) ezek a drágák, a sok maszlang
Egy panel 290W, tehát egy 8 KW-os rendszerez kell 28 db. 28*50000 = 1,4 millió. Egy 8 KW-os rendszert pedig simán megcsinálnak 3 misi körül.
De nyilván az inverter is olcsóbb lesz ahogy nő rá az igény. Csak a sallangok nem lesznek olcsóbbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!