A műanyag ablak keretekben a sarkoknál van valami fém merevítés a belsejében?
Minél drágább egy ablak annál több acél merevítést raknak bele.
Legalábbis mikor utána néztem a gyártóknak ablakvásárlásnál, az olcsóbb fajtákban szinte alig volt acél a profilokban.
Nyilván át lehet fúrni, és át is kell redőnynél.
Nagy fordulaton kis nyomással kell fúrni, mert ha túl éles a fúrószár és hirtelen belekap a műanyag után az acélba, akkor megugorhat a gép és széttép mindent.
Nálam mikor csinálták az ablakosok a redőnyt, egy elég kopott fúrószárat használtak, akkor kérdeztem hogy miért nem élezik meg.
A válasz pedig az amit fent leírtam.
Ja és még arra figyelj, hogy ne teljesen merőlegesen fúrd ki, hanem picit szögben legyen a furat.
Ha bentről nézzük akkor kicsit felfelé kell fúrni, hogy a redőny gurtnija szabadon, akadás nélkül tudjon mozogni a furatban.
Ha merőlegesen fúrod akkor idővel kikezdi a műanyag meg a fém a gurtnit, hiába van belül a vezető görgő hátul beleérhet a műanyagba meg a fémbe.
12-es fúrószár nem biztos hogy elég lesz, mérd le a gurtni szélességét és hagyj rám 1,5-1,5mm-t, ne pont akkora legyen a furat mint a gurtni szélessége.
Több lyuk kell egymás mellé, nem egy bazi nagy.
Kívül/belöl vezető görgő fontos, mert különben a gurtni hevedert kikezdi a fúrt lyuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!