Mennyibe kerül egy teljes tetőcsere?
#8 Nagyon nagy tévedésben vannak itt páran akik állandóan azt írják "hogy ha ugyan úgy néz ki" akkor nem tervköteles.
Ez nettó hülyeség, nem tudom ki kezdte el terjeszteni ezt a kamu infót itt az oldalon.
Statikai tartó szerkezetről van szó, pont azért tervköteles hogy csak szakemberek csinálhassák. Nem pedig a másik utcából a Pista sógorának a fia, aki valamikor 10 éve dolgozott ács mellett segédmunkásként. Az más kérdés, hogy valóban szarnak rá ha olyan helyen van amit a #7 írt.
Aztán megcsinálják úgy maszekba, hogy cserepezés után lehet hidraulikus emelővel visszanyomatni a szerkezetet, megerősíteni hogy ne szakadjon össze az egész.
Szakmában dolgoztam 5 évig, szóval nem a levegőbe beszélek mint egyesek.
Láttam már pár ilyen maszek munkát, mikor az egész szerkezetben egy csapolás sem volt, a szarufákat csak simán rátették a szakemberek szelemenre semmi csapolás, fogópárakat nem csavarozták össze menetes szárral csak két szeggel megütötték.
Aztán a tulaj csodálkozott hogy 1 hét után a kémény szegély a levegőben volt, a tető meg 10 centivel alatta mert a szar szerkezet miatt annyit süllyedt a cserép súlya alatt.
De elárulom van olyan település ahol még a tető hajlásszögét is meghatározzák milyen lehet. Nem csak úgy kilógatjuk a szarufákat kedvünk szerint... :D
Azért a + 100 ezerért nem csak egy darab papírt kapsz hanem garanciát is, mivel ha szakember tervvel csinálja a munkát akkor van kit elővenni ha valami gond lenne.
Mindenki szíve joga hogy mit mer bevállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!