Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Jellemző-e, hogy a mixerbetonb...

Jellemző-e, hogy a mixerbetonból kispórolja a betonüzem az anyagot?

Figyelt kérdés

Úgy értem, szoktak-e csalni a betonnal? Pl. kevesebb cement megy bele, vagyis gyengébb betont hoznak a rendelthez képest. Vagy pl. mennyiségre kevesebbet.

Vagy nem merik megtenni, mert túl nagy rizikó lenne?

2019. jún. 16. 15:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
33%

Igazából még mintát sem kell eltenniük a telepen, hogy csalás esetén lebukjanak. Egy számla /mit hoztak/ alapján bármikor bukhat a csalás, hiszen a beton még éve múltán is ott lesz nálad. Csak törni kell egy darabot és az igazságügyi szakértő bevizsgálja a bíróságnak.

Röviden: nem érdeke csalni a minőséggel.

A mennyiség már más kérdés. Mivel nem igazán jellemző, hogy mérik a mixer tömegét az építkezésre behajtáskor és ablak sincs a tartályon így ott lehetnek érdekességek.

2019. jún. 16. 21:09
 12/14 anonim ***** válasza:
66%

"A kérdésre lehetőleg az válaszoljon, aki e területen dolgozott már ."

Igen.

Meg akinek a gyárból próbáltak ÁFA nélkül, számla-nélkül eladni betont okosba' Mert velem bepróbálkoztak a sofőrök, de el sem tudtam képzelni, hogy ez hogy menne. Meg is ijedtem és persze kértem számlát is és próbakockát is öntettem.

2019. jún. 17. 16:21
 13/14 anonim ***** válasza:
66%

Reménykedhettek, hogy nem vágnak át a beton minőségével, de sajnos van egy rossz hírem : Simán kilopják belőle a cement egy részét.

Négy éve dolgozom betontelepen,tudom miről beszélek.

2019. jún. 22. 18:24
 14/14 A kérdező kommentje:

#13:

Azért gondolom ezt csak magánépítkezővel tudják/merik megcsinálni.

Mivelhogy egy ipari létesítménynél ha utólag kiderülne, kifizethetetlen kártérítést vasalhatnának be rajtuk.

Mondjuk így is ember életekkel játszanak, ha spórolnak a cementen.

2019. jún. 24. 11:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!