Jellemző-e, hogy a mixerbetonból kispórolja a betonüzem az anyagot?
Úgy értem, szoktak-e csalni a betonnal? Pl. kevesebb cement megy bele, vagyis gyengébb betont hoznak a rendelthez képest. Vagy pl. mennyiségre kevesebbet.
Vagy nem merik megtenni, mert túl nagy rizikó lenne?
Igazából még mintát sem kell eltenniük a telepen, hogy csalás esetén lebukjanak. Egy számla /mit hoztak/ alapján bármikor bukhat a csalás, hiszen a beton még éve múltán is ott lesz nálad. Csak törni kell egy darabot és az igazságügyi szakértő bevizsgálja a bíróságnak.
Röviden: nem érdeke csalni a minőséggel.
A mennyiség már más kérdés. Mivel nem igazán jellemző, hogy mérik a mixer tömegét az építkezésre behajtáskor és ablak sincs a tartályon így ott lehetnek érdekességek.
"A kérdésre lehetőleg az válaszoljon, aki e területen dolgozott már ."
Igen.
Meg akinek a gyárból próbáltak ÁFA nélkül, számla-nélkül eladni betont okosba' Mert velem bepróbálkoztak a sofőrök, de el sem tudtam képzelni, hogy ez hogy menne. Meg is ijedtem és persze kértem számlát is és próbakockát is öntettem.
Reménykedhettek, hogy nem vágnak át a beton minőségével, de sajnos van egy rossz hírem : Simán kilopják belőle a cement egy részét.
Négy éve dolgozom betontelepen,tudom miről beszélek.
#13:
Azért gondolom ezt csak magánépítkezővel tudják/merik megcsinálni.
Mivelhogy egy ipari létesítménynél ha utólag kiderülne, kifizethetetlen kártérítést vasalhatnának be rajtuk.
Mondjuk így is ember életekkel játszanak, ha spórolnak a cementen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!