Beton kockakő letétele betonalap nélkül?
Nyársalót szeretnék építeni és mivel betonozni nem tudok ezért úgy gondoltam, hogy négy darab beton kockakő lenne az "alap", amire majd felpakolom a téglákat, ez ugyanis van itthon. (lehet hogy nem kockakőnek hívják, kb 40cm x 40cm x 15cm-es betonből készült valamik).
Milyen mély gödröt ássak és mivel töltsem fel, hogy az elég legyen a kockaköveknek? Arra gondoltam, hogy homokot szórok alá, hogy majd kb vízszintbe be tudjam állítani a köveket. Kell raknom a homok alá valamit? Kell tömörítsem a földet alatta és ha igen milyen módon?
Kedves válaszolók! Nem az új Taj Mahal-t szeretném megépíteni, csak a kertbe szeretnék egy alap kis nyársalót. Kérlek a technológiát ehhez igazítsátok :)
Köszönöm a válaszod. Ásóm, kapám, ollóm és varrótűm van, vibrációs lapom sajnos nincs:) Mi ez a split és a hook?
A zúzottköves tanácsot megfogadom.
A kockakövet süllyeszteni szeretném, akkor ezek szerint kb 60-65cm mély gödröt kell majd ásnom. (kb 25cm a kockakő és akkor még az alatt a zúzottkő és a homok.)
kb hány cm vastagságban tegyem le a zúzott követ?
A 40cm-es gödröt gondolom úgy értetted, hogy a beton kockakő-től lefelé legyen 40cm
A splitnek itt a nagyon finom zúzottkövet nevezik. A hook az a homok lenne, csak vagy elírtam vagy megint belejavított a gép.:S
Én egyszerüen kb. 40 centit ástam le, de a lapjaim 33x33cm-esek voltak és csak 5 centi vastag. Ha neked 15 centis, akkor max 50 centiig mennék le, az is elég szép munka, föleg ha olyan kemény a föld mint nálam. A vibrációs lapot én is béreltem 4 órára, amikor már minden oda volt készítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!