Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mitől nedvesedik a fal?

Mitől nedvesedik a fal?

Figyelt kérdés

Volt egy csőtörésünk a ház mögött, amit későn vettünk észre, 3 hónap alatt elfolyt irgalmatlan mennyiségű víz. Ezt kijavítottuk. Sajnos azonban a nappali sarkában szépen elkezdett mállani a festék, majd a glett is, míg végül levertük tégláig az egészet.

Salétrom elleni szerrel lekezeltük, a salétrom már eltűnt róla, most másfél hónapja szellőzik. Hősugárzót 2 teljes napon át nyomtunk rá, illetve kézi hőlégfúvóval is jó pár nap melegítettem, mégis visszanedvesedik. Körülbelül 40cm magasan, 10 cm szélesen nedves a tégla (nem érezni, csak látni, és a kifehéredés gyorsan eltűnik róla szárítás után).

Ez a fal amúgy pont a zuhany külső fala, tehát erre is gondoltunk, de sem a fugával, sem a szilóval nincs gond, csőtörés pedig nincsen (óra sem pörög).

Mi lehet a gond, és mit tudnánk csinálni, hogy végre megszabaduljunk a nedvességtől és vissza vakolhassuk, festhessük a falat?

#vizesedés #fal #falnedvesedés #kapilláris víz
2019. jún. 5. 12:43
1 2
 1/15 mindentudó99 ***** válasza:
Ez nem napok hanem hónapok kerdése lesz mire teljesen kiszárad. Ha egy tégla megszívja magát nem 3 nap alatt szárad ki. Szellőzés legyen és türelem.
2019. jún. 5. 14:16
 2/15 mindentudó99 ***** válasza:
Most látom mar másfél hónapja szárad. Sajnos az még semmi. Valamit tegyetek elé ami eltakarja de hagyjatok szellőzni akar őszig is. Mint mondtad irgalmatlan sok víz elment. Van m8ből nedvesedjen. Nekem csak a természetes talajnedvességet szívta fel a kéményem amit a drágalátós kőmüveseim elfelejtettek vízszigetepni. Olyan volt mintha csőtörésem lett volna. A szigetelést pótoltam. Aztán hagytam száradni vagy két hónapot . Egy kínai álló ventilator ment egyfolytában a falra.
2019. jún. 5. 14:33
 3/15 A kérdező kommentje:
Most voltak itt felmérni, a külső szigetelés hiányát/sérülését kizárták, az alulról érkezőt is, hiszen akkor magasabban is lenne még víz és több helyen valószínűleg. Végigmentünk páratartalom mérővel, és pont ott lett 8%, ahol a túloldalán a zuhanyzó van, szóval nagy valószínűséggel ott valahol fuga között mehet át vagy rosszabbik esetben az összefolyónál, a zuhanytálcánál van kis repedés. Mindenhol máshol normális, kb 0.4 volt az érték
2019. jún. 5. 15:01
 4/15 mindentudó99 ***** válasza:
Nagyon jó , szét kell verni mindent.
2019. jún. 5. 15:04
 5/15 A kérdező kommentje:
Még nem biztos, ha szerencsénk van, akkor csak fugázni / szilózni, vagy az összefolyónál van kis repedés. Illetve bontás előtt még mindig ott a kamerás megoldás, hogy minimális kár keletkezzen csak. Ma már hálaistennek ezt meg lehet oldani szétverés nélkül, és legrosszabb esetben is csak a zuhany járólap bánná.
2019. jún. 5. 15:39
 6/15 anonim ***** válasza:
A fuga nem vízálló. idővel a folyamatos vizet átengedi. A zuhanykabinoknál és fürdőkádak környékét a csempézés előtt folyékony fóliával kell kezelni, ami víztaszító. Így a már nem jut el a víz a falig. Ha ez hiányzik, akkor nagyfelújítás keretében pótolni kellene.
2019. jún. 5. 17:52
 7/15 A kérdező kommentje:
Addig is mi lehet a megoldás? szárító vakolat + lélegző glett + mész alapú festék megfogja? hétvégén jönnek újra szilózni a zuhany sarkait.
2019. jún. 5. 18:48
 8/15 anonim ***** válasza:

A szárító vakolat egyszerű mész-homok vakolat. Mivel a cementes adalék(normál vakolat) jelentősen lassabban engedi át a nedvességet. Hagyd a falat leverve, gyorsabban szárad. Ha hejrejön, akkor vissza lehet vakolni, ami üregesen kong, azt meg lekell előtte verni.

Az újra fugázás nem fog sokat érni, mert lassan de átengedi a vizet. hacsak nem kaparják ki teljesen, és valami vizzárós adalékkal vagy anyaggal fugázzák újra.

A nedves részt hagyd száradni, jó ideig eltart. ha már nem lesz töújabb nedvesség utánpótlás, lehet szárító vakolat+ mészes glett (esetleg sima mésszel meszelni)

2019. jún. 5. 19:58
 9/15 anonim ***** válasza:
Lángszóró,uccu neki,száradjon ki.
2019. jún. 6. 08:43
 10/15 A kérdező kommentje:
Kis update: kiszívtam a vizet a zuhanyzó összefolyóból, vakuval lefotóztam jó minőségű géppel. ott tuti nincs repedés, teljesen ép az egész. most akkor marad vagy az illesztés (és szedhetem szét a járólapot, de legalább csak icipici területen) vagy valahol a szilozás nem megfelelő, esetleg annyira szétázott a töréskor, hogy még mindig kívülről kapja a nedvességet. esetleg párátlanító készülék nem segítene?
2019. jún. 6. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!