Polisztirol hőszigetelő lapokat hogy lehetne duplán felrakni?
A ragasztókban nem hiszek, amióta az egyik szomszédomnak lefújta és miszlikre tördelte egy hirtelen szélvihar a pár napos hőszigetelését.
Én a második réteget kizárólag kötésben tenném rá az elsőre, és azt is csak dübellel.
"4" vagyok
Például ha jól zsaluzott felületet szigetelünk, mondjuk monolitfödémet alulról vagy ytong falat, profin rakott tégla falat, akkor soha nem használunk ásványi ragasztott nikecellhez csak PUR-t és olyan szinten ragad, hogy a dübelezésnek sincs is sok értelme.
Ha még nincs felrakva semmi, akkor egyszerűbb két ötcentist összeragasztani, és 10 centisként felrakni.
Én ragasztásra való PUR-habbal ragasztanám, erősen leterhelve, hogy ne vastagodjon meg a kötésnél.
A pur ragasztó nem vastagszik meg csak akor ha azonnal felnyomod a felületre. Csak hát nem úgy kell vele dolgozni kinyomás után 1-3 percet várni kell amíg tágul és bőrösödik és utána kell a felületre nyomni, akkor kb 1 percig tartod és annyi. Éppen azért írtam, hogy max 1 cm hibát képes felvenni mert kinyomva kb 1,5-2cm vastag a csík és ebben a vastagságban még nem kúszik, ha sokat nyomsz egy helyre akkor bőrösödés után is dagadni fog.
Az is egy jó vélemény, hogy a lapokat összeragasztod felrakás előtt, max hosszabb dübeleket kell használni és vastagabb indító profilt.
Egyszer láttam ilyet - bár nem állítom, hogy jó -
Felragasztották a lapokat, ahogy szokás, megszáradt a ragasztó, majd fogazott vassal vékonyan bekenték őket ragasztóval és jött a következő réteg szigetelés.
Aztán dübel, hálózás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!