Sasa69 kérdése:
Üdv! Van egy régi fürdőszobai gázbojlerem, amiben a kazántestet kellene kicseréltetnem . Szakemberrel megnézettem, azt mondta más baja nincs . A gondom a következő : Sehol nincs ráírva, hogy FÉG V4, vagy ZC18 vagy esetleg másik kazántest?
Figyelt kérdés
2019. márc. 26. 08:21
1/8 anonim válasza:
Most arra kellene válaszolnunk, hogy milyen kazántest van a bojlereden?
2/8 anonim válasza:
A burkolatot leveszed, a készülék fali oldalán minden esetben van szegecselve egy plakett, amin rajta van minden adat.
De szerintem olcsóbb egy új készüléket venni mint cserélni a belsőrészt.
3/8 A kérdező kommentje:
így beszereléssel együtt 15 ezerből kijönnék , egy új készülék + engedélyek + hivatalos beszerelés kb. 90 ezer . minimum ! amúgy az első dolgom az volt , levettem a burkolatot , és megnéztem a kazántestet és az összes más részt , SEHOL nincs címke vagy nyomat ! úgy én is tudnám :) fotókat készítettem róla , lemértem , és azt mutattam meg több üzletben , FÉG V4 re tippelnek :)
2019. márc. 26. 10:52
4/8 A kérdező kommentje:
magyarán , az a kérdés : leszerelés nélkül (mert még használom) hogyan lehet megállapítani 100 % osan , hogy a FÉG en belül melyik tipusú kazántest . Én arra gondoltam a méretei és a fotók alapján illene tudniuk egy gáz - szakboltban .
2019. márc. 26. 10:54
5/8 A kérdező kommentje:
tudom , hogy a fali oldalon a fém " tűzfalon " kellene lennie egy cimkének , csak hogy ennek nem téglalap alakú a hátlapja hanem a széleinél gyárilag levágott . sehol egy cimke vagy belevésett szám , vagy adat . épp ettől kérdéses :)
2019. márc. 26. 10:59
6/8 anonim válasza:
Aki kijönne 15 ezerért, és ki is cserélné az nem tudja kép alapján???
Szerintem 15 ért egy bontott szart kapsz, de újat biztos nem.
Pláne szereléssel,kiszálással együtt.
7/8 A kérdező kommentje:
12 ezerért sikerült vennem egy újat , igaz vidékről , nagy nehezen , szerencsémre csak porosodott az illető tárolójában . Mivel az eladó felrakott fotót a kazántestről én meg a méreteket egyeztettem vele , így felküldhette Pestre , házhoz is hozták futárral , 3700 Ft. ért . Attól függetlenül érdekes , hogy magán a kazántestek egyikén sincs címke , vagy nyomat , jó párat megnéztem neten és személyesen is . Nem értem miért csak a falnál lévő " tűzfalra " raknak , de már mindegy . Köszönöm szépen a kommenteket !
2019. márc. 27. 13:41
8/8 A kérdező kommentje:
Ja bocsi , elfelejtettem az utolsó kommentre válaszolni : a kiszállás , felszerelés már nem lényeg , mert ingyen megcsinálja a barátom . Azt mondta , max fél óra meló a kazántest kicserélése . Azért voltam gondban mert csak hétvégén ér rá , így eddig nem tudtam tőle segítséget kérni . Még egyszer köszönöm a hozzászólásokat !
2019. márc. 27. 13:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!