Beton festés műgyanta vagy?
Családom sírhelyénél van egy később hozzábetonozott rész amin 10 év után sem telepedett meg semmi - moha vagy más növény (mondjuk ez is érdekelne, hogy miért nem? adalékolták valamivel a betont?).
Viszont a másik rész (a régi - kb 30 éves) már nagyon mohás. Le szoktam drótkefézni, gyökérkefézni,, mosni de nem mindig van időm rá (nagyon messze lakom. :( )
Arra gondoltam, hogy az egész, sírhely körüli beton tükröt lekenném valamivel ami megoldaná a problémát. Ami homogénná tenné a különféle betonokoat (persze megfelelő aláalapozás után), ami egségessé tenné a területet.
Műgyanta vagy beton festék? Mi az ami időjárásálló, moha és növénybiztos, tartós megoldás lehet?
Kössz!!!!
Pont azért tud megtelepedni a moha, mert le lett drótkefézve, sérült a felület.
Ahol nincs, ott valószínűleg sértetlen a felület.
Betonfesték is jó lehet, olcsóbb és egyszerűbb mint a műgyanta.
Pont azért drótkefézte a kérdező, mert megtelepedett a moha.
Tehát előbb volt a moha, mint a kefézés.
Kérdező!
Én a műgyantát javasolnám saját tapasztalat alapján (nem sírkőnél) és a környezetemben is azt látom, hogy akik értenek hozzá és megtehetik, azok műgyantát használnak az időjárás által kitett helyeken.
HA nem drótkefézve lett volna, hanem (újra) csiszolva és felület kezelve (időben) akkor nem lenne mohás. De a drótkefe miatt jobban meg tud telepedni a moha.
Egyébként igen, a műgyanta jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!