Borított fafödém megerősítése tetőtér beépítése előtt nagyságrendileg mekkora összeg?
Duplázni kellene a gerendákat a statikus szerint, 130 nm alapterületen. Nyilván nem itt szeretnénk pontos árajánlatot kérni, de ha van valakinek tapasztalata az elmúlt 2-3 évből ezzel kapcsolatban, és adna támpontot, az remek lenne.
Az írásos szakvéleményt csak jövőhéten kapjuk meg, amivel felkereshetünk kivitelezőket, de a hétvégén jó lenni kicsit számolgatni.
130 nm tetőtér beépítés: 10-12 millió forint.
Gerendák "duplázása": 6-8 millió forint
Nem vagyok ebben a témában szakember, csak végiggondoltam.
Gondolom stukatúros a födém. Tehát először ezt kell az egész lakásban leszedni, először a nádat, utána a deszkákat.
Ezután kibontani azokat a falaknak a tetejét, amin a gerendák pihennek. Ide lehet majd betenni a gerendákat.
Most hogy itt hogy van a koszorú, arról elképzelésem sincs, mert még az is bonyolíthat a dolgon.
Ezután vissza kell falazni, ahol ki lett bontva, s alulról lehet gipszkartonozni az egészet, glettelni, festeni.
azt gondoltam, hogy valami ilyesmi installációról lenne szó:
ezt betonozás és bontás nélkül építik be a különböző külföldi videókban, ahol fafödémet erősítenek meg padlástér beépítése előtt.
Nyilván kell bontani, azt meg is tudnák csinálni a férfiak a családban. 8 millió forintot mindenhogy soknak gondolok csak a födém erősítésére.
Bocsánat ezért a hülye linkért!
Jelöld ki az egészet, jobbklikk és ugrás. Akkor látható a kép.
Törölték is.
Itt remélem már látható. Szerintem inkább erre gondolt a statikus, mintsem amit te linkeltél. De ismétlem önmagam, nem vagyok szakértő, de én így csinálnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!