Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Borított fafödém megerősítése...

Borított fafödém megerősítése tetőtér beépítése előtt nagyságrendileg mekkora összeg?

Figyelt kérdés

Duplázni kellene a gerendákat a statikus szerint, 130 nm alapterületen. Nyilván nem itt szeretnénk pontos árajánlatot kérni, de ha van valakinek tapasztalata az elmúlt 2-3 évből ezzel kapcsolatban, és adna támpontot, az remek lenne.

Az írásos szakvéleményt csak jövőhéten kapjuk meg, amivel felkereshetünk kivitelezőket, de a hétvégén jó lenni kicsit számolgatni.

2019. febr. 7. 17:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

130 nm tetőtér beépítés: 10-12 millió forint.

Gerendák "duplázása": 6-8 millió forint

2019. febr. 7. 18:52
 2/12 A kérdező kommentje:
6-8 millió? Fából? Nem túlzás ez egy kicsit?
2019. febr. 7. 19:07
 3/12 anonim ***** válasza:
El tudod képzelni, hogyan fogják duplázni a gerendákat?
2019. febr. 7. 20:14
 4/12 A kérdező kommentje:
csak arra emlékszem, hogy a tetőt nem kell megbontani, csak közé kell rögzíteni őket, de ennél többetnem tudok, és még kb. árat sem látok a neten.. szóval ha fel tudnál világosítani, akkor megköszönném, felteszem, te tudod. köszi!
2019. febr. 7. 20:21
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem vagyok ebben a témában szakember, csak végiggondoltam.

Gondolom stukatúros a födém. Tehát először ezt kell az egész lakásban leszedni, először a nádat, utána a deszkákat.

Ezután kibontani azokat a falaknak a tetejét, amin a gerendák pihennek. Ide lehet majd betenni a gerendákat.

Most hogy itt hogy van a koszorú, arról elképzelésem sincs, mert még az is bonyolíthat a dolgon.

Ezután vissza kell falazni, ahol ki lett bontva, s alulról lehet gipszkartonozni az egészet, glettelni, festeni.

2019. febr. 7. 20:39
 6/12 A kérdező kommentje:

azt gondoltam, hogy valami ilyesmi installációról lenne szó:

[link]

[link]

ezt betonozás és bontás nélkül építik be a különböző külföldi videókban, ahol fafödémet erősítenek meg padlástér beépítése előtt.

Nyilván kell bontani, azt meg is tudnák csinálni a férfiak a családban. 8 millió forintot mindenhogy soknak gondolok csak a födém erősítésére.

2019. febr. 7. 21:07
 7/12 anonim ***** válasza:

Bocsánat ezért a hülye linkért!

Jelöld ki az egészet, jobbklikk és ugrás. Akkor látható a kép.

2019. febr. 7. 21:47
 8/12 anonim ***** válasza:

Törölték is.

[link]

Itt remélem már látható. Szerintem inkább erre gondolt a statikus, mintsem amit te linkeltél. De ismétlem önmagam, nem vagyok szakértő, de én így csinálnám.

2019. febr. 7. 21:49
 9/12 A kérdező kommentje:
köszi. és ez lenne 8 millió forint? mégis mi kerül ennyibe? komolyan érdekelne.
2019. febr. 8. 12:36
 10/12 A kérdező kommentje:
na,végül sikerült beszélni egy áccsal, aki meg tudja csinálni azt a verziót, amit én linkeltem, ennek nagyon örülök
2019. febr. 8. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!