Szeretnék venni újépítésű házban lakást, de hallottam, hogy a manapság épített házak gyengék, repedeznek a falak. Ez mennyire igaz?
Egy építész sem fog látni semmit az újépítésű házon.
Vannak jobb és rosszabb minőségben kivitelezett házak. Ahogy írták, némi hajszálrepedés az elején teljesen normális. Így általánosságban viszont közel sem mondható, hogy egy korszerű ház szigorú felügyelet, építési napló, minőségtanúsítványok, garancia mellett rosszabbak lennének, mint az innen-onnan összeszedett anyagokból szakértelem nélkül, vízszigetelés nélkül épült vegyes, vályog, szilikát és egyéb házikók. Utóbbiakból is vannak jók, de láttam már szörnyűségeket is.
Ha választhatnék, akkor újépítésűt vennék, persze azért nyitott szemmel járnék.
Egyik haverom minden évben megy újra csempézni egy ilyen új építésű csodát, minden évben keresztben végigreped a csempe....
Biztos nem mindegyik ilyen, de előfordul ez is.
2012 óta 3 újépítésű lakást vettem (Budapest). A már fent említett apróbb repedéseken kívül szinte semmilyen hiba nem fordult elő.
Szerintem nem azon múlik, hogy lakásról, vagy házról beszélünk, hanem arról, hogy milyen volt a kivitelező. Ha maximálisan profitorientált volt, akkor biztos, hogy a minőség, megbízhatóság másodlagos (sokadlagos) volt az ő számára. Láttam már frissen épült családi házat is, ahol a fűtésrendszertől kezdve a nyílászárókon át gyakorlatilag minden hibásan teljesült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!