Homokkal töltött pet palackokból készült ház?
A homok hővezetési tényezője 0,27 ,hőtároló képessége szinte a tömör téglával megegyező,a pet palack ingyen van,a homokot is lehet ingyen ha nagyon akarja az ember,akkor nem értem,miért költ mindenki rengeteket egy új ház építésére?
Jó tudom nem áll az csak úgy meg,anyagköltség úgy is lesz,meg a tervek, engedélyek stb... úgyis pénzbe kerülne,azzal is tisztában vagyok hogy szennyező,de ezt is meg lehetne oldani, hogy lefelé ne jusson a talajba.
A homok jó szigetelő anyag.
Hallottam már olyanról is hogy van ilyen nagyon hosszú zsák 100 méter vagy amilyen kell és csigaformában lehet kis kunyhót is készíteni belőle állítólag.
Azért, mert ezek nem tartósak. Főleg a zsákos megoldás. Egy kis nedvesség elég és oda az egész. Ezen az éghajlaton nem maradna meg pár évnél tovább.
Vannak olyan építészeti megoldások, amire nem alkalmas, ilyen pl. ha több szintet akarsz.
Kérdés az is, hogy mennyire lenne ciki. De úgy őszintén...
Egyébként autógumiból is építettek házat. A gumik közé homokot tesznek.
Az ott jó ahol mutatja a videó.
Pár évet kibír és elég annyi.
Régen zsup tetőt is csináltak, jó is volt egy ideig, de azon már túl léptünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!