A "slag viziméter" helyettesíthető-e "zsinór vizimérték-kel?
Szerintem a zsinórállást is csak slagvízmértékkel tudod belőni. De utána igen használható. Kisebb épületet a mai napig zsinórállásról építünk.
Persze van szintező, meg lézer is. De a zsinórállás mindig ott van a munkaterületen.
Ha jól van megcsinálva nem pontatlanabb, mint a lézeres.
Köszönöm mindhármótoknak a választ!
1.: Egy kis bővítésről lenne szó esetemben. Nem építész, építő mester vagyok, gépész, innen a pontosság igény. De dolgoztam technikum szünetekben építkezéseken és ott láttam a zsinórállást (zsinórpad?). Ha jól emlékszem + 1 m-re, sarokpontokra első lépésként alakították ki. Ez volt a "kályha" ?
2.: Nagyon jó lehet, nekem ez valóban nem éri meg. de hogy vagy mihez állítja a fekete dobozban a szintet?
3.: ez viszont -mint kütyü mánia is- elgondolkoztató.
Jól emlékszel, a +100-at vették fel referenciának.
"Egy kis bővítésről lenne szó esetemben. Nem építész, építő mester vagyok, gépész, innen a pontosság igény."
Erre teljesen megfelelő a zsinórállás, és a pontosság is.
"mihez állítja a fekete dobozban a szintet?"
A +100-hoz, és ezzel tudja "körbevinni" a szintet. Jó cucc lehet, de nem éri meg ahogy írták is.
"3.: ez viszont -mint kütyü mánia is- elgondolkoztató."
Ilyen filléres szarokra nem szabad költeni, sem a lézer pontossága, sem a libellája nem pontos. Volt szerencsém ilyen gagyihoz, pár méter után a lézernyaláb átmérője 2-3 cm volt. Ennél még az útépítők 'keresztezése' is pontosabb.
Utolsó! Minek írsz hülyeségeket?!
A 300 Ft-os lézeres kulcstartóm sem szórja szét a fényét.
A kb.50 méterre lévő szomszédos házfalon is csupán egy kis piros pont. Tudod, ezért hívjál lézernek.
Az állványos lézeres vízmértéket pedig évek óta használom.
A szoba közepén -vízszintbe állítva- körbeforgatva, milliméter pontosan körbejelölhető a falon.
Ráadásul nem kell hozzá segítség és kis helyen elfér.
Persze lehet cipelni egy kőkorszaki 20 méteres slagvízmértéket is...
Utolsó!
Jól van, igazad van, csak nehogy szívrohamot kapj!
T. Kérdező hallgass az utolsóra és vegyél olcsón gagyit. Biztosan jó lesz a szoba közepén körbe forgatni.
Utolsó!
"pár méter után a lézernyaláb átmérője 2-3 cm volt."
Az a baj, hogy itt a háziasszonyok is tanácsokat osztogatnak, miközben még a lézert is összekeverik az elemlámpájukkal.
Ok, itt csak te tudhatod, hogy mi a lézer. Meghajlok nagyságod előtt.
Igazad van, 2500Ft-os LÉZERES vizimérték nélkül még kutyaház át sem lehet építeni.
Vettem zsinór vizit egy három betűs barkácsáruházban, elköltöttem 1150 Ft-t!
Jött segítség, körbe mértük / jelöltük a meglévő épületet és a kis bővítés sarokpontjait slagvizivel. Letakartam a jelöléseket egy - egy kartonlappal, hogy ne essek kísértésbe. Jött a zsinór, rajta a kis fityegővel ami mindig a jelölési zsinórvégnél volt.
Urak! nem volt értelmezhető eltérés a két jelölés között, beleértve az ácsceruza vonalvastagságát is. 18,5 m volt a legnagyobb távolság: terasz előtti kertkapuoszlop, a többi 5 ~ 10,5 m között.
Kiengedtem a vizet a slagból! Csak ez a kis fütyi könnyen leesik a zsinórról.
Még egyszer köszönök minden hozzászólást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!