Andicserhalmi kérdése:
Szeretnék egy szaletlit (4x4 esetleg 5x5 m) Nyeregtetővel, viszont fogópárok nélkül, bramac beton fedéssel. Fából megoldható? Lehet olyan erős fa koszorút csinálni, hogy nem nyílik szét?
Figyelt kérdés
Szükségem van a belmagasságra ,ezért a talp szelemennél nem lehet fogópárokat elhelyezni,csak a gerinc alatt,de az nem fog sokat.Segítene ha nem bramac fedés lenne,hanem pl. Gerard ?Vagy beton oszlopzsalus lábak és beton koszorú (macerás kizsaluztatni és drága ezért)és arra egy "fa szerkezet ?2018. okt. 11. 22:26
1/5 anonim válasza:
Ez még nem olyan méret, aminek gondot kell okoznia, 6 méterig sima az üres fedélszék, főleg hőszigetelés és burkolat nélkül. Amúgy derékban, fél magasságon is betehetsz egy fogópárt, az sokat merevít a szerkezeten. Statikus ilyennel nem nagyon foglalkozik, egy jó ácsnak viszont szerintem nem okoz gondot.
2/5 A kérdező kommentje:
Szép reggelt !A hőszigetelés és burkolat nélküliség milyen szempontból domináns a történetben ?
2018. okt. 12. 08:18
3/5 anonim válasza:
Nem domináns, de azért az is lehet mondjuk +10 kg/m2. A betoncserép mondjuk 45 kg/m2, az 20% plusz teher. De igazából a szélteherhez meg hóteherhez képest nem mérvadó így sem.
Egy cserepeslemez amúgy könnyebb, persze, de méretéből adódóan meg lehet csinálni betoncseréppel, nem szabad, hogy gondot jelentsen.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, akkor ha jól értem itt ennél a megoldásnál a szél és a hó teher játszik nagyobb szerepet mint a fedés?Mi mi lehet az arány csak hogy el tudjam képzelni mert a cserép súlyát el tudom helyezni Ehhez képest mekkora a szél és a hó szétfeszítő ereje?
2018. okt. 12. 15:27
5/5 anonim válasza:
Szélszívás vagy nyomás van, nem feszítés.
Ahogy olvasom (ehhez én sem értek) 100 kg/m2 is lehet, de nagyban függ a hajlásszögtől. Ezek barominagy értékeknek tűnhetnek, de épületszerkezetben nem vészesek.
Én úgy gondolom, hogy 15/15 talpgerendával, 7,5/15 szaruztattal 80-90 cm tengelytávval el kell mennie.
Ha tartasz tőle, csináld cserepeslemezzel vagy zsindellyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!