Mi a feltétele a nyitott tetőtérnek?
Műszakilag alkalmasnak lennie kell rá, de megoldható.
Ha egy régi házról beszélünk, ott a legnehezebb a helyzet, mert a talpgerendák/kötőgerendák, amik jelenleg a födémet adják, nem szoktak annyira szépek lenni, hogy látszó gerendázatot csinálj belőlük. Ezen felül ilyenkor a hőszigetelés és a teljes burkolat a tető szarufái közé, alá (vagy felé) kerül, ami többletsúlyt egy régi tető szintén nem bír el. Ha újonnan tervezett a tető, akkor viszont semmi akadálya. Viszont nagyban növekszik a fűtendő térfogat, a meleg felfelé száll. Ezzel tisztában kell lenni.
Ja igen, az első válaszból kifelejtettem azt a verziót, ha mondjuk vasbeton vagy valamilyen előregyártott gerendás födém van - alapból fafödémet feltételeztem.
Ilyen esetekben is megoldható, van az a pénz, de akkor tényleg durván szét kell bontani mindent. Aztán fesztáv függvényében fedélszéket kell tervezni, minél nagyobb a nyílásköz, annál bonyolultabb és drágább a helyzet.
Egy üres fedélszék elmegy 6 méteren, de pl. 10 méterre már meg kell feszíteni, ha nem tudod/akarod letalpalni.
...."Egy üres fedélszék elmegy 6 méteren, de pl. 10 méterre már meg kell feszíteni, ha nem tudod/akarod letalpalni.
Szia.Ezt kifejtenéd nekem bővebben ,Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!