Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mi a feltétele a nyitott...

Mi a feltétele a nyitott tetőtérnek?

Figyelt kérdés
Bármilyen (tetővel rendelkező) háznál meg lehet oldani a padlás egybenyitását a földszinttel? Vagy van ennek valami különleges feltétele?

#tető #padlás #tetőtér #födém #nyitott tetőtér
2018. szept. 30. 22:43
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Műszakilag alkalmasnak lennie kell rá, de megoldható.

Ha egy régi házról beszélünk, ott a legnehezebb a helyzet, mert a talpgerendák/kötőgerendák, amik jelenleg a födémet adják, nem szoktak annyira szépek lenni, hogy látszó gerendázatot csinálj belőlük. Ezen felül ilyenkor a hőszigetelés és a teljes burkolat a tető szarufái közé, alá (vagy felé) kerül, ami többletsúlyt egy régi tető szintén nem bír el. Ha újonnan tervezett a tető, akkor viszont semmi akadálya. Viszont nagyban növekszik a fűtendő térfogat, a meleg felfelé száll. Ezzel tisztában kell lenni.

2018. okt. 1. 06:26
 2/6 anonim ***** válasza:
A főfalak helye és a födém fajtája meghatározó.
2018. okt. 1. 09:47
 3/6 anonim ***** válasza:

Ja igen, az első válaszból kifelejtettem azt a verziót, ha mondjuk vasbeton vagy valamilyen előregyártott gerendás födém van - alapból fafödémet feltételeztem.

Ilyen esetekben is megoldható, van az a pénz, de akkor tényleg durván szét kell bontani mindent. Aztán fesztáv függvényében fedélszéket kell tervezni, minél nagyobb a nyílásköz, annál bonyolultabb és drágább a helyzet.

Egy üres fedélszék elmegy 6 méteren, de pl. 10 méterre már meg kell feszíteni, ha nem tudod/akarod letalpalni.

2018. okt. 1. 10:24
 4/6 andicserhalmi válasza:

...."Egy üres fedélszék elmegy 6 méteren, de pl. 10 méterre már meg kell feszíteni, ha nem tudod/akarod letalpalni.

Szia.Ezt kifejtenéd nekem bővebben ,Köszönöm.

2018. okt. 24. 21:58
 5/6 anonim ***** válasza:
4-es: annyit jelent, hogy ha kicsi a szabad nyílásköz, akkor egyszerű, hagyományos tetővel fedhető. Ez a régen épült házak nagy részére igaz, általában 4-6 méter egy szoba szélessége. De nagyobb terek is fedhetők, gondolj uszodákra, templomokra, pajtákra. Ezek már mérnöki szerkezetek, adott esetben feszítettek (mint a hidak). Ezek persze drágább megoldások, csak elméletről beszélünk.
2018. okt. 24. 22:24
 6/6 andicserhalmi válasza:
Köszönöm,csak félig értem.
2018. okt. 29. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!