A sima mészhabarcs (mészpor, homok) mennyire erös?
A cementhez viszonyitva mennyivel gyengébb?
Falazáshoz és vakolásához.
Köszönöm!
Akkor ezek szerint jobb nem elhagyni a cementet. Persze belül a vályogfalnak a legjobb a mész,homok ezt én is igy tudom.
Viszont most sima téglafalat rakok és azt szeretném bevakolni. Haszonállatok lesznek benne,szóval erösnek kell lennije,mert a mészhabarcsot könnyebben lerágnák?!
Eddig a falazáshoz ez az arány 3homok 1cement 1mészpor.
Ez megy a vakoláshoz is,ez az arány.
Mire szeretnél? ELLENTÉTBEN a KÖZHIEDELEMMEL! Lehet vakolni modern vakoló anyaggal vályogra.
Mit szeretnél? Nekem a kőművesem enyhén porló salakbetonra vakolt fel, 5 átmenettel, 1-1 cm-n, fokozatosan kell áttérést csinálni, de mondom tudni kéne mit akarsz, szüleimnél is több fokozattal csinált átmenetet vályogra... Jó hagyjuk a vályoggal kapcsolatos flamewar-t mert már elegem van az önjelölt vályog doktorokból.
A cementeset is kicsipkedik, az állatok. Arra ügyelj, hogy legyen vízszigetelésed, hogy ne az miatt dobja le.
Vannak bizonyos ásvány hiányok, akkor az állatok jobban megkezdik a vakolatot. Ezt pótold nekik; nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!