Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Térkő lerakás, ha nincs lejtés?

Térkő lerakás, ha nincs lejtés?

Figyelt kérdés

A kapunk előtti bejáró részt szeretném letérkövezni, már a szegély kövek le vannak téve, 0.24es sóderrel fel van töltve, nemsokára megyek rá lapvibrátorral is. Szerintetek utána békázzam még pluszba le?

Mert én erre gondoltam: Lapvibrátor, aztán béka, vagy megint lapvibró, és rá a finom sóder azt lehúzom és arra a térkő.

Meg a másik dolog, sajnos az udvarunk térkő szintje, és az útnál húzódó szegélykő egy szintben van úgy hogy még olyan 30mm rrel magasabbról is indítom a szintező zsineget, nem tudok esést csalni rá..mert akkor lesz egy huppanó a találkozásánál. Nagy baj ha nem lesz esésben a térkő? 5.5x5 területről van szó.

Köszönöm.

2018. aug. 16. 10:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Rendesen, az előírásoknak, és gyártó ajánlásának megfelelően kellene megcsinálni.

Már az gond, hogy nincs CKT alatta. El fog süllyedni, és az összevissza létrejövő gödrökből állandóan seperned kell majd a megülő vizet. Vagy hóolvadékot. Télen hajnalra visszafagy és jégpálya lesz. Érdemes rendes rétegrenddel, és megfelelő vízelvezetéssel megcsinálni. Különben annyit fogsz szívni vele a következő években, hogy végül megunod, és még egyszer meg fogod csináltatni, de akkor már rendesen. Persze úgy már jóval drágábba lesz, mintha eleve jól csináltad/csináltattad volna.

(Szomszédaim jártak így. Többen is kikacagtak, amikor a CKT-t raktam. Kérdezték, hogy atombunkert építek? Vagy mi a túrónak annyi beton? De csak egy fél évig vigyorogtak rajtam. Mindegyiknek elsüllyedt a térköve, vagy a beton gyeprácsa egy év alatt. Volt egy-kettő aki megkövetett, hogy nekem volt igazam, de a vigyorgást mind abbahagyta :-) Nekem nem süllyedt meg, és lefolyik az összes víz róla...)

2018. aug. 16. 16:10
 12/12 anonim ***** válasza:

A kérdésben leirtaknál én sem csinálnék többet.

Nagy esőnél lehet hogy fél óra hossz 2 c, magasan fog a víz állni,de ez eltűnik a kavics ágyban a fugáknál .

lehet hogy nagy fagy emel,de amint enged fagy majd ,ugy vissza is kerül a helyére .Van némi gyakorlati tapasztalatom a térkő lerakásról,amit itt agyakon sokan túl lihegnek .

Sokszor láttam már,közterületeken sem forditanak ekkora gondot rá,ahol naponta több személy autó halad el .

A szomszédomban már az agyamra ment a lapvibrátorozás,meg minden anyag amit ide elő írnak,aztán mégis hullámos lett,mint a Balaton .

A hiba a térkőben lehet,mert "Balaton" térkövet raktak le .

2018. aug. 16. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!