Térkő lerakás, ha nincs lejtés?
A kapunk előtti bejáró részt szeretném letérkövezni, már a szegély kövek le vannak téve, 0.24es sóderrel fel van töltve, nemsokára megyek rá lapvibrátorral is. Szerintetek utána békázzam még pluszba le?
Mert én erre gondoltam: Lapvibrátor, aztán béka, vagy megint lapvibró, és rá a finom sóder azt lehúzom és arra a térkő.
Meg a másik dolog, sajnos az udvarunk térkő szintje, és az útnál húzódó szegélykő egy szintben van úgy hogy még olyan 30mm rrel magasabbról is indítom a szintező zsineget, nem tudok esést csalni rá..mert akkor lesz egy huppanó a találkozásánál. Nagy baj ha nem lesz esésben a térkő? 5.5x5 területről van szó.
Köszönöm.
Rendesen, az előírásoknak, és gyártó ajánlásának megfelelően kellene megcsinálni.
Már az gond, hogy nincs CKT alatta. El fog süllyedni, és az összevissza létrejövő gödrökből állandóan seperned kell majd a megülő vizet. Vagy hóolvadékot. Télen hajnalra visszafagy és jégpálya lesz. Érdemes rendes rétegrenddel, és megfelelő vízelvezetéssel megcsinálni. Különben annyit fogsz szívni vele a következő években, hogy végül megunod, és még egyszer meg fogod csináltatni, de akkor már rendesen. Persze úgy már jóval drágábba lesz, mintha eleve jól csináltad/csináltattad volna.
(Szomszédaim jártak így. Többen is kikacagtak, amikor a CKT-t raktam. Kérdezték, hogy atombunkert építek? Vagy mi a túrónak annyi beton? De csak egy fél évig vigyorogtak rajtam. Mindegyiknek elsüllyedt a térköve, vagy a beton gyeprácsa egy év alatt. Volt egy-kettő aki megkövetett, hogy nekem volt igazam, de a vigyorgást mind abbahagyta :-) Nekem nem süllyedt meg, és lefolyik az összes víz róla...)
A kérdésben leirtaknál én sem csinálnék többet.
Nagy esőnél lehet hogy fél óra hossz 2 c, magasan fog a víz állni,de ez eltűnik a kavics ágyban a fugáknál .
lehet hogy nagy fagy emel,de amint enged fagy majd ,ugy vissza is kerül a helyére .Van némi gyakorlati tapasztalatom a térkő lerakásról,amit itt agyakon sokan túl lihegnek .
Sokszor láttam már,közterületeken sem forditanak ekkora gondot rá,ahol naponta több személy autó halad el .
A szomszédomban már az agyamra ment a lapvibrátorozás,meg minden anyag amit ide elő írnak,aztán mégis hullámos lett,mint a Balaton .
A hiba a térkőben lehet,mert "Balaton" térkövet raktak le .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!