Elég erös lesz a beton?
Alapot öntöttünk! 4pupos lapát sóder és egy lapos cement ment bele földnedvesre kikeverve!
Két napja csináltuk! Tegnap ki akartam szedni a zsaludeszkákat,de letört a sarka a betonnak! Igaz rögtön ki is javitottam.
Ez a kevés cement és viz miatt lehet?Vagy még nem volt elég neki 10-12óra? Azóta nem próbálta kiszedni öket.
ilyen sovány cement aránnyal, az első keményebb fagynál szét fog mállni az alapod.
ugyanis ennyi cement nem képes olyan konzisztenciát adni a betonnak, hogy a kapillárisokat a lehető legminimálisabbra csökkentse.
magyarul sokkal több víz fog beszivárogni a betonba, a fagy meg teszi a dolgát.
azt már csak halkan jegyzem meg, hogy kb 5-10 ezer forintot spóroltál ezzel a gyönge C10-es betonnal, biztos megérte...
amúgy meg tető és koszorú nem is lesz az épületen? mert annak van súlya nem a kerámia téglának, főleg ha télen még ráül egy fél méteres hó a tetőre.
Irom a pontos adatokat.
8 méter hosszu 45cm a szélesség és 15cm a vastagság,magassága! Ehhez ment 130kg cement!
Igy az adatok alapján mit mondatok?
Kedves 9es!
80cm?? :O Itt a ház alapokat csinálták annyira!
Mégis mi értelme lenne mond már el!!Megsüllyedni nem fog!
80cm mély alap 2 okból kell, egyrészt azért, hogy fagyhatár alatt legyen, másrészt a megsüllyedés miatt.
Írtad, hogy nemfog megsüllyedni,pedig fog valamennyit ( nem rögtön hanem évtizedek alatt) és mivel összefüggő az alap valahol meg fog törni. Ezért is használnak az új házaknál már pont alapokat.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Kedves #15
Még annyi,hogy 50cm lett az alap ásva ugye a beltérhez viszonyitva,viszont még kivülröl +50-55cm föld van felette!Kivülröl ennyivel magasabb a föld. Az a szomszéd telke.
Szóval ott 1m is megvan! Számit ez valamit?
Ja és megkérdeztem a munkatársam és azt mondja nem 2 hanem 3 sor tégla lett lerakva az alapba!
Szigetelés,majd 1 tégla sor,akkor kis földdel beteritve,majd megint tégla arra ujból kis föld és aztán a harmadik sor és arra ment rá a beton!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!