Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ez a mobilházat milyen alapra...

Ez a mobilházat milyen alapra érdemes telepíteni?

Figyelt kérdés
[link]
2018. júl. 28. 10:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy ez így van.

Szerintem kérd el a jogszabályi linket, mert szerintem a válaszoló nagyon kever valamit.

Nagyon nem mindegy, hogy lakóház, ami az ócska, szuvas bontott fagerendák miatt rád dől, vagy mobilépület(faház) ami sok esetben még csak bejelentési kötelezettséggel sem jár zártkertek esetében.

Ugyanezt a kérdést tedd fel egy építési vagy jogi fórumon, esetleg menj el a telek szerinti önkormányzat építési osztályára, vagy ingyenes jogsegélyszolgálatához, majd azok megmondják az ő területükre érvényes tutit.

2018. júl. 28. 18:18
 12/22 anonim ***** válasza:
Az előző válaszomat a bontott faházra adtam, a beépíthetőség mértékéhez nem tudok hozzászólni, az minden telektípusnál és mindenütt más.
2018. júl. 28. 18:24
 13/22 A kérdező kommentje:
És mi van ha olyan lakóingatlanra építjük, ahol van lakóház s a 40 nm-es alapú 2 szintes faházat sufninak használjuk és a beépíthetőség stimmel? Akkor nem kell engedély?
2018. júl. 28. 20:03
 14/22 anonim ***** válasza:

Nevezheted bárminek, gazdasági épületnek, nyári konyhának, garázsnak, először azzal kell tisztában lenni, hogy:

- mennyi a lelek beépíthetősége és

- ebbe a beépíthetőségbe a faház (mint mobilépület) beleszámít e?

Az én telkembe nem számított bele a faház, engedély sem kellett hozzá és bontott anyagból volt, mert a másik telkünkről, amit eladtunk, vittük át.

2018. júl. 28. 20:29
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem az számít h minek nevezzük, hanem hogy hivatalosan mi.
2018. júl. 28. 20:41
 16/22 anonim ***** válasza:

Kedves Barátom, te nevezted el sufninak, én csak további tippeket adtam.:)

A jogszabály szerint, - ha azóta nem változott - 50 lm3 befoglaló méretű és 3 m gerincmagasság feletti építmény építési engedélyhez kötött, anyagától, elnevezésétől függetlenül.

Ás akkor még nem beszültünk a beépíthetőségről, amivel kezdeni kell a történetet.

2018. júl. 28. 21:51
 17/22 anonim ***** válasza:

De hogy ne értsük félre egymást!

Nem az engedély a húzós, mert az megadják, ha a telek beépíthetősége megengedi.

Ha nem engedi meg, mert már maximumon fut, akkor egy 4 m2-es fáskamrát sem építhetsz rá.

Ezért küldözlek a területileg illetékes önk. építési osztályára, mert ők ismerik a helyi szabályzókat.

2018. júl. 28. 22:01
 18/22 A kérdező kommentje:

" te nevezted el sufninak"

én azt írtam le, minek használnám. azt nem én találtam ki hogy a sufninak sufni a neve.

2018. júl. 28. 22:21
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem engem kell meggyőznöd!:)
2018. júl. 28. 22:32
 20/22 A kérdező kommentje:

a törvények szerinted meggyőzés alapúak??? te vagy eltévedve de nagyon. a törvényeknek utána járni kell, aminek az első lépése hogy emberekkel beszélgetünk, ki miről tud. persze olyanokkal akik értelmeseket írnak nem hülyeségeket pl. meggyőzésről.

már az a mondatod is nagy hülyeségre vall amikor korábban érvényben levő törvényekre hivatkoztál, mert az se számít semmit.

csak az számít ami jelenleg érvényben van.

meggyőzni pedig törvényt nem lehet, aki pedig épületek magánember által történő elvezéséről beszél ilyen téma kapcsán azzal beszélni se érdemes, nemhogy meggyőzni.

2018. júl. 29. 00:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!