Mennyire veszélyes az azbeszt pala?
Kb. 5 hónapig állt a szomszéd telken egy tyúkól bontásakor leszedett, ripityára tört azbeszt palatető. A tulaj szerint nem tartalmazott azbesztet, és hittünk is neki, ám egy bejelentés következtében kijöttek hozzá, és nem kis bosszúságunkra kiderült, hogy mégis.
Öt hónapig éltünk egy nagyobb kupac széttördelt pala mellett, szóval eléggé aggódom. Hallottam, hogy csak sérülést követően szabadul fel belőle rost, de nem tudom, hogy ez csak a törés pillanatára érvényes, vagy a sérült felületből utána is áradni majd az anyag. Mennyi anyag szabadulhatott fel annyi idő alatt? Mekkora az esélye, hogy bajunk lehet belőle?
Kérem, csak olyanok válaszoljanak, akik értenek hozzá, az "ugy olvasztam béni blogján hogy már eccál is halálosz" kommentelők kíméljenek.
Nagyon köszönöm a válaszokat előre is!
Mi történik, hogy ha összerakják az udvarba a bontott palát? Vagy beteszik a fészerbe?
Amúgy csak akkor szokták alatta hagyni a palát, ha cserepeslemezzel fedik le. Ha rendes cserép jön rá, akkor cserélik.
" De már eleve szét volt törve."
Tokmindegy. Ha nincs porra zuzva es nem tordeled naphosszat, akkor nem artalmas. Az aszbezt nem parolog.
Nagyon behülyítették ezzel az azbeszt dologgal az embereket.
Sokan már palatetős házban is félnek lakni.
"ám egy bejelentés következtében kijöttek hozzá"
Csak nem ti jelentették be? :DDD
Amúgy sokkal jobb az a pala, amiben van azbeszt.
Lényegesen nehezebben törik.
Az egész azbeszt őrület abból indult ki, hogy akik napi szinten szigeteltek vele, ott szállt a veszélyes por, és azt lélegezték be, azok haltak meg rákban.
Nem pedig azok, akik palatetős házban laknak, vagy egy palarakás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!