Mennyibe kerülne felhúzni egy ilyen lakást?
Budapestben gondolkodunk, egy nagyjából 150+ négyzetméteres házat szeretnénk legalább, nappali, étkező, konyhával (ezek lehetnek egyben is akár), illetve 4 hálószobával, 2 fürdővel (mindkettőben zuhany + wc). Vagy pince vagy padlás is kéne, esetleg mindkettő, illetve lehetőség szerint egy 2 férőhelyes beépített garázs is. Mit gondoltok, ez Pesten mennyiből lenne kihozható? És ugyanezt az agglomerációban (elsősorban Pest környékének északi része érdekelne) mennyivel lehetne olcsóbban kihozni? Várom a véleményeket, szerintetek mennyibe kerülne?
Telekkel, mindennel együtt, kulcsrakészen vonatkozik a kérdés. Ilyeneket, mint a kert kiépítése (járda, stb), illetve a bútorok ne számítsunk bele, mert azoknak nagy részét meg lehet oldani később is. De maga a ház felépítése érdekelne.
családi házat akartam írni természetesen, nem lakást
És azt kihagytam, hogy 2 szintesnek képzeljük padlás, pince nélkül, de ha szerintetek 1 szintesként olcsóbban kihozható az is érdekelne.
Telek hely függő.
Ház 300ezer+/m2, és ez nem full minőség.
Ha egy kicsit is "elszáll" a gépészet (napelem, kollektor, talajszonda+hőszivattyú, falfűtés, mennyezet hűtés, passzív kategória) akkor ez lazán lehet 400+/m2.
És ezek nem is elrugaszkodott lehetőségek.
Ehhez jön a kerítés, udvar, térburkolat, garázs.
A magas telekárak mellett szerintem lesz a telek 30-40 millió is Budapesten. Olyan telek aminél lesznek kompromisszumok. Csak a telek annyi majdnem mintha vennél egy kész házat.
Az építkezésre ami árat saccolsz arra számíts még + 20-30%-ot.
Sokkal jobban megéri kész házat venni és azt felújítani vagy bővíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!