Mennyibe kerül két db 2*2 méteres zártszelvény keret elkészítése? Mekkora méret javasolt a nyersanyaghoz ha ez egy kétszárnyú kertkapu kerete lesz amire trapézlemez lesz felszerelve takarásnak?
Ezt a keréken való gurulást nem igazán értem. Vagy lehet hogy létezik, csak én nem találkoztam olyannal.
Mert ha jól gondolom, akkor az egyszárnyú ajtó nyíló felénél a föld felé lenne egy kerék.
Ennek viszont egy acélpályát kéne készíteni, ami tökéletesen vízszintes, abból a célból, hogy ne a zsanérokra kerüljön az önsúlyból adódó terhelés.
Másik kérdés: Miből legyen a kerék, hogy ne kopjon el hamar. Milyen legyen a csapágyazása, mert télen mondjuk befagyhat, meg bele megy a víz és megeszi a rozsda.
Szóval én maradnék a kétszárnyas megoldásnál. Ha 3,5 m a téglaoszlopok távolsága, akkor még épp lesz hely kiskapunak, mert akkor kb. 2,3m marad, amin azért még be lehet férni egy átlagos autóval.
A trapézlemez szerintem sem indokolt, igazából ez csak esztétika kérdése. Én egyszerűen 2mm vastag acéllemezt
kívülről popszegecsekkel rögzítenék a zártszelvényhez, aztán lekenném 3 réteg zománcfestékkel.
Mit gondolsz, ilyen speciális sínt lehet még kapni? Nem tudom, mert tényleg a tolóajtós megoldások válltak szinte egyeduralkodóvá.
De neked akkor egy negyed kör alakú sín kéne. Ha ezt sikerül beszerezni, vagy gyártatni, akkor nyert ügyed lesz.
De a keréknek szerintem mindenképp rozsdamentes acélból kell lennie.
Hát effelől azért vannak kétségeim. Gondold meg, jön egy eső, akkor még a döngölt föld is beszívja a vizet, megsüllyed vagy deformálódik.
Téglánál ugyanez a helyzet, mert az eső azt is képes kiásni a földből (sajlnos).
Még ha lebetonoznád tökéletesen vízszintbe belűlről a kertet a kapu nyítási tartományában, akkor még működhet .
Bár az a baj, egyenletlenség mindig lesz a betonozásban is.
És mi a garancia arra, hogy az ajtó forgástengelye erre épp merőleges lesz.
Nagyon meg kell gondolni a dolgokat, hogy mit csinál az ember. Lehetőség sok van, korlátok is vannak, hát ennek tudatában kell kieszelni valamilyen optimális megoldást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!