Ytong ragasztót (vagy ahhoz ugyanúgy alkalmas ragasztót) milyen recept alapján állíthatok elő házilag?
Sehogy.
Kicsi a valószínűsége hogy képes leszel klinkert előállítani őrölni, meszet oltani, mészhidrátot készíteni.
Igen alkalmas hozzá a sima mész-cement habarcs, de mégsem javasolt. Régen a gázszilikát, ytong téglát ezekbe rakták (80-as évek) Aztán bejött külföldről nemcsak a gyártás, hanem az egész falazástechnológia is. Ezer érv szól ellene hogy habarcsba rakjad, és ugyan annyi, hogy ragaszd.
Csak pár a teljesség igénye nélkül: A pár mm ragasztó sokkal kisebb hőhíd, mint a pár cm habarcs. A ragasztó sokkal erősebb mint a habarcs. A ragasztó készen van, csak vizet kell belekeverni, míg a habarcsot pontos arányokat figyelembevételével több alkotóból kell keverni. A kevés de drágább ragasztó összességében olcsóbb, mint az olcsóbb, de lényegesen több habarcs. Ha szépen egyenesen ragasztod az ytongot, akkor elég csak glettelni a felületet, míg a habrcsnál nagy valószínűség szerint telibe kell majd vakolni.
Végezetül, az ytong ragasztásához nem muszáj megvenni a specko gyári ragasztót, jó hozzá a csemperagasztó, vagy a legjobb a nikecel(külső homlokzati) ragasztó.
Mindezektől eltekintve már én is raktam zsákos falazóhabarcsba ytongot itthon szükségből, mert csak az volt itthon. Mondjuk csak egy beltéri spájz leválasztás volt, amit utána bevakoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!