Mi lehet ez a fehér anyag, ami összegyűlt a tapétám alatt? Salétrom?
T. fórumozók!
A lakásom, pontosabban annak egy pontja nagyon vizesedik, folyamatosan telik meg a párátlanító tartálya. Arra lettem figyelmes, hogy több falon is, illetve azok tövében valami fehér anyag gyűlik össze. Édesapám szerint ez salétrom lehet, és összefügg a vizesedéssel. Néztem képeket salétromos falakról, de egyiken sem láttam ennyi ilyen anyagot. Mi lehet ez?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Hol laksz? Földszinten vagy emeleten? Földszinten lehet, de emeleten nem nagyon szokott salétromosodás kialakulni, odáig már nem szoott felkúszni (hacsak nem egy szennyvízcső repedt és az áztatja a falat).
Ha a fal korábban festve volt, gyakran a diszperzit festék szokott peregni és az gyűlik össze hó-szerűen a fal alatt.
Egy próbát megér: szórj a fehér porból egy csipetet egy pohár vízbe. Ha gyorsan feloldódik, akkor az sajnos salétromra utal. A diszperzit festék nem nagyon akaródzik oldódni.
Valóban "hószerűen" pereg, ez nagyon jó szó rá, és van egy pár réteg festék a falon, szóval ez sem zárható ki.
Különben elfelejtettem megemlíteni valamit. Néhány helyen, ahol jobban fel van jőve a tapéta, ez a hószerű anyag felveszi a tapéta színét. Nem tudom jelent-e ez valamit.
Ez bizony nem jó hír. Nem gondoltam volna, hogy ennyire súlyos.
Köszönöm a válaszodat, ment a zöld kéz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!