Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Hogy számoljam ki mennyi...

Hogy számoljam ki mennyi cserép kell nekem?

Figyelt kérdés
Adott egy szülői ház ami már 20-éve kb lakatlan de nem volt elhanyagolva (ha pl lejött egy cserép vagy netán valahol be ázott orvosolva volt elég gyorsan) De most úgy alakulnak dolgok hogy külön akarok költözni a szüleimtől oda és az ottani ház egy 50m2-es ház (nem egy nagy durranás ház de a falak tökéletesek nem borulnak össze fele vagy bármi, nekem megfelelne, csak a ráférne egy tető szerkezet csere) , ezért kérdem hogy ez hogy számolódik pl akkor úgy kell számolnom hogy 10db cserép/ m2, akkor ebből kifolyólag 50x10 azaz 500 db cserép kellene rá?
2018. máj. 27. 20:28
 1/6 anonim ***** válasza:
10 % ráhagyás kel.
2018. máj. 27. 20:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Most csak viccelsz ugye ?

50 m2-es alapterületű háznak a tetőformától,hajlásszögtől függően sokkal több a tetőfelülete mint az alapterület.

Ha sima nyereg tető akkor, megméred a szarufák hosszát és megszorzod a tetősík hosszával, így megkapod a pontos területet. Persze ezt vedd mégegyszer, mert a tetőnek két oldala van.

Ha tagolt tető akkor inkább hívj egy hozzáértőt.(bár csak háromszögek és négyszögek területét kell kiszámolni)

2018. máj. 27. 20:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Vegyél ugyan olyat mint ami most fent van. Megszámolod, nem is kell gondolkodni.
2018. máj. 27. 21:12
 4/6 A kérdező kommentje:

DE OKOS VAGY! 3.

Nézegettem már árakat is inkább bízom ezt a dolgot szakembere nem mindegy 1-2 százezer forint egy elszámolás esetén , de köszönöm az értelmesebb válaszokat!

2018. máj. 27. 21:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Meg védenem a hármast.Te kérdező annyira nincs fingd az egészről,hogy még azt sem adod meg,hogy milyen tető.Melyik mértani síkidom?Ezek területének kiszámítása 8 általános.A négyzetméter,ez a tető, és a négyzetcentiméter, ez a cserép területe és ezer a váltószám.

Akkor még itt van a cserép-cserép közti átfedés.Ezt is bele kell számolni.Ennyivel több vagy kevesebb kell,ha nem a mostani ,de új megy fel.És még az sem biztos,hogy nem kell átlécezni,mert nem minden fajtájú cseréphez egyforma távolságra vannak a lécek.

Keress egy szakit és az majd elintéz neked mindent.

2018. máj. 28. 15:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Sima nyereg tető és a dőlés szögről fogalmam sincs hogy most mennyi de ahogy mondtam mostanra ki is jött a szaki 2 nap múlva jelentkezik!
2018. máj. 28. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!