Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mitől borzalmasan erősen...

Mitől borzalmasan erősen pinceszagú a ház, a ruhák az ágynemű?

Figyelt kérdés

2 hónapja költöztem be egy régi, de jó állapotúnak tűnő alapbútorzattal rendelkező házba. Már eleinte is dohos szag volt érezhető a házba belépéskor és a rajtam lévő ruhák is átvették ezt a szagot. Mindent lemostam domestossal, azt hittem talán igénytelen volt az itt élő idős ember és szellőztetés és fertőtlenítés után fokozatosan megszűnik a szag. De nem így lett. Kicseréltem azóta a bútorzatot a szobai és konyha szekrénysort kivéve. De a probléma maradt és rosszabb lett. Olyan iszonyat dohos szagú lett az összes ruhám mind a szekrényben, mind az előszoba fogasra akasztott kabátjaim, sőt a pár napja frissen húzott ágyneműm, hogy már elviselhetetlen.

Mitől dohosodik a ház? Amikor hétvégén 1-2 napra elutazok és visszajövök belépéskor mindig megcsapja az orrom a nagyon rossz erős dohos szag. Penészt viszont nem látok sehol.

2018. máj. 18. 13:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Festés után is büdös volt?
2018. máj. 18. 13:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Friss belső festéssel adták át a házat, de utána is érezhető volt a dohos szag. Előtte is láttam a szobákat, de nem volt penész a falakon.
2018. máj. 18. 13:38
 3/9 anonim ***** válasza:

Jól ismerem a problémát, mi is évekig küszködtünk ezzel.

Nyáron a vastag falak nehezen melegednek fel, a külső pára lecsapódik, télen nem lehet állandóan hosszasan szellőztetni, ezért nagyon párás, nehéz a levegő.

Sajnos a szellőztetés az ilyen öreg házakban már nem elég.

Egy elektromos párátlanító készülék segítségével be lehet állítani az optimális pàratartalmat és a dohos szag így eltűnik.

2018. máj. 18. 15:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Vájog ház? A padló miyen?
2018. máj. 18. 16:21
 5/9 anonim ***** válasza:

Jól ismerem a problémát, mi is évekig küszködtünk ezzel.

Nyáron a vastag falak nehezen melegednek fel, a külső pára lecsapódik, télen nem lehet állandóan hosszasan szellőztetni, ezért nagyon párás, nehéz a levegő.

Sajnos a szellőztetés az ilyen öreg házakban már nem elég.

Egy elektromos párátlanító készülék segítségével be lehet állítani az optimális pàratartalmat és a dohos szag így eltűnik.

2018. máj. 18. 16:22
 6/9 anonim ***** válasza:

Gyanítható, hogy nem megfelelő a szigetelése a háznak, és a pl. régi hajópaló alatt már rohad minden.

A ház vízszintes -padlózat alatti- szigetelése megoldja véglegesen a problémát.

2018. máj. 18. 16:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Téglából van a ház, a szobákba régi parketta, a lakás többi részén járólap. Ránézésre nem mutat problémát. Hogy milyen alatta azt nem tudom.
2018. máj. 18. 18:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Elég ha egy helyen roha valami. Nagy szüleimnél volt ilyen. Mikor még éltek büdös dohszag. Betudtuk snak jogy öegek. Biit is használtak éjjel stb. Aztán mikor már nem éltek se javult a helyzet. A szobában linóleum volt alatta farost lemez. Az párásodott be és rohadt évekig. Felszedtük az egészet. A szoba kapott két centi friss betont és megoldódott a dolog.
2018. máj. 18. 19:17
 9/9 anonim ***** válasza:
2 000 forintér már lehet kapni páratartalom mérőt,vegyél egyet és figyeld az értéket. Tartósan 60 % fölött van akkor már baj van. Ha nem tudsz, akarsz, a házra vagyonokat költeni akkor kell venni egy páramentesítő készüléket, sajnos az sem olcsó, de hatásos.
2018. máj. 19. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!