Plafont érdemes polisztirollal (eps) szigetelni?
Régi vegyes falazatú, fagerendás házról van szó. Kb 5 év múlva cserélnénk tetőt. Addigis a szobák plafonját 50-es polisztirol lapokkal szeretném hőszigetelni. 4 darab, kb 18 nm-es szobáról van szó. Úgy számoltam, kb 60.000 lenne egy szoba felújítása ezzel együtt.
Viszont nem tudom, hogy ha akár meg is tudom csinálni hőhíd mentesen is, nem fog e berohadni fölötte.
Tudom, a legjobb lenne a padlás felől üveggyapottal, de azt csak a tetőcserekor akarom.
Minden észrevételt, tanácsot szívesen várok!
Vagyis tulajdonképpen ezt most ráköltenéd úgy, hogy 5 év múlva értelmét veszíti a tetőcsere miatt.
Ha így van akkor:
Költség 240eFt
időtartam: 30 hónap fűtés (évente 6 hónap)
vagyis 8eFt-tal kellene csökkentse a fűtésszámlád havonta, hogy megérje.
Nem tudom, hogy most mennyit fizetsz, de ezt kell mérlegelned. A nem szigetelt plafonon jó sok hő elmehet az biztos.
Én inkább a padlásra terítenék 10 cm kőzetgyapotot.
Mert:
1. később egyszerűen feltekerem, aztán ha vége a felújításnak visszateszem
2. tudom növelni a vastagságát újabb 10 cm-el bármikor (30 lenne a kívánatos)
3. belülről nem szabad szigetelni, keress rá a google-ben, egy rakás új problémát indítasz vele.
Epp abból indult ki az alapötlet, hogy több helyen láttam már ilyen megoldást, ahol sikerült hőhíd nélkül megoldani, ott nem volt gond, és több cikket mutattak, hogy milyen hasonló új tipusú megoldás van, bár azok nem eps-el.
Gyapotot a tetőcseréig nem akarok, de mindhárom kommentet köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!