Mi kell ahhoz, hogy saját magam házat építsek? Valamint mennyibe kerül, s mi a véleményetek róla
Egy apró 32-40 négyzetméter, könnyű szerkezetű házat szeretnénk, cserépkályha fűtéssel, gáz nélkül.
1 fürdő, konyha etkezővel, valamint egy kis helység nappali, mögötte annyi hely hogy franciaágynak(szekrénybe hajtható).
Modern konyha, kisnkommpakt ház.
Mi magunk szeretnénk felhúzni ha lehetséges, vagy esetlegesen szakemberrel, viszont én azt szeretném ha én valaszthatnám meg az építési anyagot. Én osb-gyapot-osb-habszivacs-osb-gipszkarton falat szeretnék, belső falnak gipszkarton-osb-gipszkarton falat akarnék, igazából csak a fürdőnél lenne fal. Az ágyat a nappalitol oriás tolóajtó választaná el. A konyhát a nappalitól meg pult.
Tetőnek lapostetőt szeretnék aminek a tetejére lenne egy pavilon szerű építmény fából.
Kb mennyiből valósítható meg?
Pop up házként megtaláltam.
Ilyen van magyaroszagon?
60ezer/nm áron nem rossz! 4
Sehogy, magyarországon legalábbis nincs rá módod.
Az anyagokat viszont megválaszthatod te
Persze-persze elvileg lehet, csak próbáld kivitelezni. Egyszeri szívességi munka, és nem hetekig odajár a baráti társaság.
Eltudod végezni a szakmádon kívüli munkát is, ha valaki aláírja a papírt, hogy vállalja a felelősséget (szakember) és az ő irányítása alatt történt. de ki fog ilyent aláírni...
Ez ma már nem így megy, ahogy gondolod, építési napló kell, megfelelő papírokkal rendelkező szakemberek pecsétje, stb. Cserépkályha fűtést ma már nemigen fognak például engedélyezni. A többi a másik kérdésednél.
Amúgy kalákában nem szabad építkezni, SOKKAL drágább, csak a költségek nem azonnal jelentkeznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!