Úgy tűnik nagyon átvertek a házunkal kapcsolatban, pedig tavaly statikus is megvizsgálta megvásárlás elütt. Tégla ház, csak éppen alapja nincs, csak 1.2 m mélyen a földbe ásott téglák. Mit tegyünk? 34N
Az emberek félreértik az épületek alapjainak vizsgálatát. Nem az alapot kell vizsgálni (családi háznál, sávalapnál), hanem az alatta lévő talajt. Az alaptest arra való, hogy az épületről származó terheket továbbítsa a teherbíró altalajra és elég mélyen legyen az alapozási sík, hogy az alap alá folyó víz okozta fagyás olvasás ciklus ne emelgesse meg a házat (fagyhatár alatt legyen: 80-120cm mélyen a terepszinttől), ami tulajdonképpen a repedések egyik fő okozója. Az alap lehet bármiből. Mit gondolsz a keleti pályaudvar hatalmas épülete alatt milyen alap van? Megsúgom, hogy fa cölöpökön áll. Sem tégla, sem beton. Ha a házatok alapja a teherbíró talajrétegen van, akkor tökéletes munkát végzett a korabeli tervező. Tudom, hogy sok kókler mond sok hülyeséget szakember titulussal a neve alatt, de azért ne a saját ismereteitek alapján induljatok ki egy szakmai kérdés megválaszolása céljából. Az előttem válaszolóknak mind igaza van. Az épület teljesen jó és én is örülnék ha a házam alatt ennyi tégla lenne, mert nálunk 30cm mélyen van csak, ami nagyon nem jó. Reped is rendesen. Köszönöm, hogy elolvastátok.
--egy statikus--
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!